Nok en gang blir det mart'n midt i skogen

LIVAT: Værprofet Svein Sparby, her sammen med en av ildsjelene på Hof Finnskog, Asbjørn Venberget, var blant mange som sørget for at det var livat under martn midt i skogen i fjor.

LIVAT: Værprofet Svein Sparby, her sammen med en av ildsjelene på Hof Finnskog, Asbjørn Venberget, var blant mange som sørget for at det var livat under martn midt i skogen i fjor. Foto:

Snart strømmer folk til skogs igjen på Hof Finnskog – for å komme seg på den tredje Nysetra-martn midt i skogen. – Det har vært veldig bra med folk de to gangene vi har gjennomført dette arrangementet. Og det er som alltid veldig avgjørende.

DEL

Leder i Hof Finnskog velforening, Gunhild Johnsen, er i ferd med å organisere mannskapet sitt til det tredje martnasarrangementet på og ved grendehuset i Nysetra.

Velforeningen har hatt mange store arrangementer og har et bra drillet mannskap til å sørge for at hjulene går rundt før, under og etter en livat helg på skogen.

Det er aldri problem med å få folk til å stille opp. For det betyr mye for folket på skogen at det skjer noe spennende.

Har erfaring

De siste årene har man hatt VM-rally på skogen, og skal ha det flere år framover. En gang i tiden var det også veldig populær kulturkveld på grendehuset da Åsnes kommune hadde kulturuker på høsten. Da var det alltid stinn brakke og vel så det på grendehuset på Hof Finnskog. Så velforeningen har solid erfaring med store arrangementer.

Denne skogsmartn går over to dager, i år lørdag 24. – og søndag 25. august. Ved de to første har det vært imponerende publikumstilstrømning, og det har vært like imponerende med utstillere og selgere både inne på grendehuset og ute rundt huset.

Det har dreid seg om boder i tradisjonell martnasstil og i tillegg krydret med spåkvinner, musikk og værprofeter. Utstillere og selgere har kommer fra nær og fjern, og det meste taler for at det blir slik denne gangen også.

– Jeg vet ikke om det blir spåkjerringer denne gangen. Folk har vært litt skeptiske til å la seg spå, men det har absolutt krydret programmet og skapt litt mystikk og spenning rundt det hele, sier Gunhild Johnsen.

Har slått an

– Det er ikke tvil om at folk har trivdes på de to første martnasarrangementene våre, og vi skal forhåpentligvis sørge for at de kommer til å gjøre det denne gangen også. Nå skal vi også sørge for at ungene får noe å engasjere seg i. Det blir diverse leker som vi tror skal fenge, fortsetter Johnsen.

Folk behøver ikke bekymre seg for parkeringsmuligheter under martnasdagene. Velforeningen disponerer da et jorde som ligger tett inntil grendehuset, så et blir ikke mange meterne å gå for martnaspublikummet.

Nytt av året blir fest på lokalet lørdag kveld, og Johnsen tror det vil sette en ekstra spiss på turen til skogen for mange.

Artikkeltags