Drager og dans på Barnas verdensdager

DRAGETOG: Lørdag åpner Barnas Verdensdager med fargerikt dragetog gjennom Tynset sentrum.

DRAGETOG: Lørdag åpner Barnas Verdensdager med fargerikt dragetog gjennom Tynset sentrum. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Til helgen arrangeres Barnas Verdensdager på Tynset der det vil bugne med spennende aktiviteter og nye smaker.

DEL

Lørdag starter verdensdagene med opptog fra brannstasjonen gjennom Amfi og opp til rådhusplassen, alt ledet av store og fargerike drager.

– I fjor var det 1.200 besøkende og det pleier å være fullt hus og stormende jubel., sier prosjektleder for Barnas Verdensdager på Tynset, Bente Linjordet.

Eneste i Hedmark

Dette er det 6. året Tynset arrangerer Barnas Verdensdager og Tynset er eneste arrangør i Hedmark. På Barnas verdensdager kan man oppleve kulturuttrykk fra mange verdenshjørner gjennom å prøve selv på verkstedene, se de kulturelle innslagene på verdensscenen, få smaksopplevelser på matmarkedet, delta på aktivitetene eller se på utstillingene.

Inne i kulturhuset blir det åpningskonsert i Nystua med Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen og unger fra Skogstua barnehage.

– Etterpå åpnes verksteder og aktiviteter rundt på huset, sier Linjordet.

Det er fire forskjellige verksted og et aktivitetsrom. I år kan verdensdagene friste med verkstedene Afrika Mini for de under tre år, somalisk-, afghansk- og norsk dans, sjonglering og akrobatikk, samisk fortellerstund, ansiktsmaling, hennamaling, fletting av hår, afghansk håndarbeid, origami senbazuru og barnehageutstilling. dsfsdfsdf

Mat og krydder

Og alt skjer i rom som er pyntet til trengsel og på markedsplass som lukter av god mat og spennende krydder. Opplevelsen av å være på reise ute i verden forsterkes av innslag fra flere nasjonaliteter på verdensscenen i Nystua.

– Rett utenfor kulturhuset er det matmarked med salg av internasjonal mat, lokker Linjordet.

Verdensdagene tjuvstarter fredag ettermiddag med utstillingsåpning i Galleri Elgen. Der er det ungene ved Sivil-Sara Eventyrbarnehage, Eggen barnehage, Lekestua barnehage, Kvikne barnehage, Haverslia barnehage og Tronstua barnehage som stiller ut, og dette er en utstilling til å bli glad av.

– Ungene fikk i oppdrag å ta bilder av noe som gjorde dem glad, og dette er printet ut med ungenes håndavtrykk ved siden av. Her er det mange flotte bilder, lokker Linjordet.

Det understrekes at Barnas verdensdager passer for både store og små i familien, at det ikke er noen aldersgrense og at alle aktiviteter er gratis.

Artikkeltags