Fra magedans til salmesang i Sørskogbygda

KULTURKVELD: Magedans med Salomes døtre (som nå deltar på Norske Talenter) lørdag kveld. Fra venstre Ingrid Maurstad Tuko og Solfrid Strønen

KULTURKVELD: Magedans med Salomes døtre (som nå deltar på Norske Talenter) lørdag kveld. Fra venstre Ingrid Maurstad Tuko og Solfrid Strønen Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

21. til 23. april var det kulturhelg i Sørskogbygda i Elverum. Flere generasjoner deltok på det som var en innholdsrik helg med mange forskjellige tilbud innen musikk og dans.

DEL

Kulturhelga i Sørskogbygda ble tre festlige dager med variert innhold, pubkveld og quiz på fredagskvelden, kurs på lørdag formiddag og kulturkveld på kvelden, og avslutning med folkemusikkgudstjeneste på søndag.

- Alle generasjoner var representert under hele helga, sier initiativtaker Berit Østmoen til Østlendingen.

Lørdag formiddag lærte Turid og Oddbjørn Smalberget på 83 år bort hambo, til stor glede for de frammøtte.

- Oddbjørn fikk mye skyt for den gode svikten sin! Denne dansen lærte Oddbjørn av far sin som igjen hadde lært dansen av faren sin. Både far og bestefar var stordansere fra Smalberget, og Oddbjørn kunne fortelle at bestefaren var så god til å danse at han ble invitert til å danse for kongen i Sverige, forteller Østmoen.

Lørdag kveld var det flere innslag blant unge og eldre.

- Det ble en flott kulturkveldmed innslag av både unger, ungdom og eldre, helt fantastisk!

- Kulturhelga ble avsluttet med folkemusikkgudstjeneste i Sørskogbygda kirke. Gudstjenesten inneholdt lokalt tradisjonsstoff framført av lokale utøvere, men også inviterte gjester, avsluttet Østmoen.

Artikkeltags