Ung folkehelse på rådhusplassen

SVINGTE: Det svingte skikkelig da barnehagebarna slapp seg løs på rådhusplassen.

SVINGTE: Det svingte skikkelig da barnehagebarna slapp seg løs på rådhusplassen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ivrige barn fra fem barnehager i Åsnes danset folkehelseuka inn på rådhusplassen på Flisa. De strålte om kapp med sola med sine «minirøris-bevegelser».

DEL

– Jeg er veldig stolt av hele programmet med tilbud for denne uka. Det er noe for så vel unge som eldre hele uka gjennom. Og folkehelse er ikke bare fysisk aktivitet. Det er også forskjellige treff på ulike møteplasser. Folkehelse er å trives og ha det bra. Alt vi gjør er folkehelse, og det er imponerende hva vi har av tilbud som er bra for folkehelsa i Åsnes, sa rådmann Frank Hauge da han erklærte folkehelseuka i Åsnes for åpnet.

Levende rådhusplass

Rådhusplassen i Åsnes er en flott plass som det aller meste av tiden ligger ganske øde. Rådmann Hauge var også inne på det i sin tale til små og store under åpningen.

– Det er utrolig artig å se så mange unge og voksne på plass her. Dette er en plass som bør kunne benyttes til veldig mye mer enn det blir gjort, sa rådmannen.

Tirsdag var det altså barnehagebarn og ansatte i disse, samt andre som hadde tid og mulighet, som slapp seg løs i minirøris, en dans etter svettes og friskis-opplegg. Og det var bare blide fjes å se på rådhusplassen, noe som også er folkehelse. Bevegelse og godt humør preget hele arrangementet.

Drømmedag

På plass og i full aksjon på rådhusplassen var også varaordfører Kristian Botten Pedersen.

– Dette er jo rett og slett en drømmedag. Ingenting slår det å danse. Da kan vi ut de negative tankene og alt vondt og glede seg i dansen, sa varaordføreren før han kastet seg med i røris-bevegelsene.

Det var Bashammeren barnehage på Flisa som hadde ideen til dansestunden på rådhusplassen. Folkehelsekoordinator i Åsnes kommune, Gunvor Husberg Aaslie, inviterte lag, foreninger og alle som hadde ideer om aktiviteter under folkehelseuka, til å melde inn disse.

I Bashammeren barnehage hadde man minirøris på fagprogrammet. Ideen om å invitere til dansen på rådhusplassen slo an, og gledelig mange kom for å være med i dansen, mange også for å se og forevige det hele.

Rundt et par hundre mennesker var samlet på rådhusplassen, de fleste av dem i en eller annen bevegelse. 

Artikkeltags