Filmfestivalen starter torsdag og varer gjennom hele helgen. De to salene i Elverum kulturhus skal vise 28 filmer i ulike formater.

I tillegg skal de huse intervjuer og samtaler med aktuelle filmfolk fra tidlig formiddag til midnatt.

Festivalsjef Øystein Egge legger bak seg lange arbeidsdager den siste måneden. Nå glir han inn i rollen som altmuligmann de neste dagene.

– Jeg er mest spent på publikumsoppslutningen, sier Egge i en pressemelding.

Redd det skal bli for fullt

Salget av festivalpass var forventet å ta seg opp i dagene før festivalstart, men mange er nok ute i siste liten og kjøper billetter når de kommer til arrangementene.

– I så fall håper jeg de kommer i god tid, for det er førstemann til mølla på visningene i år. MoW har invitert lokale grupper som veteranene i Forsvaret til spesielle filmer.

– Egentlig er jeg mest redd for at det skal bli for fullt på enkelte visninger, men de som har vært med disse åtte årene tror ikke at det blir noe problem, sier Egge.

 

I gang med neste års festival

Elverum kommune stiller med proffe folk i de ulike funksjonene i kulturhuset og frivillige fra nærområdet trår til med det øvrige som trengs.

2018 har vært et viktig år for å få på plass blant annet en daglig leder. Det er en av flere forutsetninger for å kunne motta støtte fra ulike kulturinstanser.

– Arbeidet med neste års festival er allerede i gang i form av avgjørende søknader som har frist i midten av måneden, sier Egge, som er sikker på at MoW vil være mer synlig over lengre tid i 2019. Men nå gleder han seg til åpningen.