Lar maskene falle

GLEDER SEG: Jan Eirik Krey og Trond Bjøntegaard fra Elverum mannskor gleder seg til lørdag.

GLEDER SEG: Jan Eirik Krey og Trond Bjøntegaard fra Elverum mannskor gleder seg til lørdag. Foto:

– Det hender vi kan spørre oss sjøl «får vi til dette?». Men det gjør vi! I fjor sang Elverum mannskor opera med stil og overbevisning. Nå byr karene på seg sjøl igjen, med et like stilig maskeradeball med sang, god mat og drikke, og en aldri så liten dans.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

1200 mennesker inntok Terningen Arena i januar 2016 for å være med på operagallaen med Elverum mannskor. Og alle forventninger ble innfridd.

«Alt om konserten bør skrives med gullskrift når korets neste jubileumsbok skal lages. Vi har fulgt mannskor gjennom 60 år. Aldri har vi vært med på et flottere arrangement enn dette», skrev Østlendingens anmelder etter operakvelden. Men tro ikke at suksessen skremmer korsangerne fra å tråkke til igjen!

– Tanken er å skape en tradisjon. Vi følte at Elverum manglet en slik type anledning til å gå ut og kose seg med mat, underholdning og dans etterpå. Og etter responsen å dømme, har det vært et savn, sier korets president, Jan Eirik Krey.

Fra opera til drikkeviser

Sammen med Trond Bjøntegaard fra koret lover han at burgunderjakkene er godt i rute inn mot Burgunder Maskerade der det er plass til 250 publikummere i Festsalen i Elverum rådhus lørdag 14. januar.

Og før du steiler helt med tanke på ordet «maskerade», her er det ikke snakk om hele kostymer, men vanlig pent antrekk på gjestene – som får utdelt en liten øyemaske av vertskapet.

– Matglede sørger for serveringen, mens vi står for sangen, alt fra litt opera via drikkeviser til tradisjonell mannskorsang. Vi håper på at publikum er klare for å synge litt også, før Elverum storband tar over og sørger for både polonese og dans utover kvelden, sier Jan Eirik.

– Og da er dere også klare for å vise fram danseferdighetene?

– Ja, det nytter ikke å skjule seg bak maskene da, ler de.

God rekruttering

Det meget oppegående koret har fått enda flere medlemmer siden operagallaen, og teller nå 57 sangere.

– Det er lett å rekruttere folk, for det er jo så artig å synge i kor, smiler Trond.

– Ja, og gjennom prosjekter som dette synes vi i lokalsamfunnet. Elverum er da også en skikkelig korby, sier Jan Eirik.

Elverum mannskor fyller 120 år i år, og starter jubileumsfeiringen lørdag. Så går det slag i slag gjennom året, og neste år skal mellom 500 og 600 sangere samles på sangerstevne hos korjubilanten. Men den første tonen for festen settes an allerede lørdag.

Artikkeltags