Vil du være med på reisen?

FLERE MED PÅ REISEN: PåTvers Teatret i Åmot vil ha med så mange som mulig på Reisen til julestjernen. Fra venstre Caroline Rolstad, Turid Athammer, Hanne Kristin Medlien og Ellis Van Dijk.

FLERE MED PÅ REISEN: PåTvers Teatret i Åmot vil ha med så mange som mulig på Reisen til julestjernen. Fra venstre Caroline Rolstad, Turid Athammer, Hanne Kristin Medlien og Ellis Van Dijk. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

8. desember setter PåTversTeateret i Åmot opp forestillingen Reisen til julestjernen. Nå trenger de både skuespillere, kulissesnekkere, kostymesyere, sminkører, kokker og barnevakter. Erfaring trengs ikke.

DEL

Siden 2012 har PåTversTeatret satt opp tre forestillinger. Fort er det hundre frivillige mennesker med, og de opplever at mange kommer og ser på dem, populære som de er. Nytt i år er at teatret er lagt under Åmot frivilligsentral. Har du lyst til å bli med, så er Turid Athammer rett person å ta kontakt med.

– Vi er allerede i samarbeid med kulturskolen og barneskolene. Men poenget med vår idé om dette teateret er at vi arbeider på tvers av alle lag og foreninger, alder, kjønn og lønn og nasjonalitet. Vi driver med integrering av alle mennesker, sier kultursjef Caroline Rolstad.

I teateret er hun regiansvarlig. Turid Athammer er teatersjef, Hanne Kristin Medlien produsent og Ellis Van Dijk er koreograf.

Hvorfor teater for å integrere folk?

– Vi leker i teateret. Da mister man alder og kulturbestemte oppfatninger. Alle blir barnslig, og kommer på samme nivå, sier Caroline og utdyper:

– Teateret som form egner seg for lek mellom kulturer og årsklasser. Det er en fin måte å treffe folk. Her har vi bruk for alle, sier hun.

For det er ikke bare skuespillere i alle aldere på scenen som er nødvendig. Det trengs folk til å snekre kulisser, sy kostymer, sminke, koke mat, passe barn og sikkert mye mer. Her er det stor sjanse for både latterkuler og å bli bedre kjent. Kanskje til og med få en ny venn?

– Vi vil ha med så mange som mulig. Så det er bare å melde seg på. Går du med en drøm om scenen eller kokekunsten, så ta kontakt med Turid, sier Caroline.

PåTversTeateret setter opp en tradisjonell versjon av Reisen til julestjernen etter manus av Sverre Brandt og musikk av Johan Halvorsen. Forestillingen skal 8., 9. og 10. desember i kulturhuset.

Artikkeltags