(Hamar Dagblad)

Les også: – En gavepakke til reiselivet, Wenche blant de første til å få billett

Tirsdag klokken 09.00 ble billettene til konserten med a-ha på Stortorget i Hamar lagt ut for salg.

Konserten spilles tirsdag 14. august og arrangørene i Hamar innrømmet før salgsstart at de var spente på billettsalget, selv om de tidligere års konserter med Sting og Elton John ble utsolgt på rekordtid.

Kultursjef i Hamar, Morten Midtlien, kunne likevel puste lettet ut da 7.500 ble revet bort i løpet av de første ti minuttene..

– Jeg er helt trygg på at vi klarer å selge ut de 10.000 billettene som er lagt ut, sier Midtlien til Hamar Dagblad.

22 stilte seg opp i kø for å få a-ha-billetter på Vikingskipet. Det var under halvparten av det som møtte i forbindelse med Elton John-konserten:

– Denne konserten retter seg vel mer mot et litt yngre publikum, og de sitter vel på PC-ene sine akkurat nå, sa en tydelig spent Midtlien ti minutter før billettsalget startet.

Bare minutter etterpå kunne han puste lettet ut. For på en PC inne i Vikingskipet fulgte de ansatte med på salget, minutt for minutt, hos Ticketmaster!

– Åh! Deilig! utbrøt kultursjefen da han fikk de første tallene etter ti minutter.

– Nå er vi på linje med Sting-salget det første året. Nå har vi bare et par tusen billetter igjen, og da slipper vi å sette inn ekstra tiltak for å selge billetter. Men, vi hadde jo også god tid på oss. Salget kunne jo ha fortsatt fram til jul og inn i neste år. Likevel: Å selge så mange billetter gjør at vi kan konsentrere oss om helt andre ting rundt konserten, sier Midtlien.

– Hvordan har tiden vært etter at dere lanserte A-ha-konserten?

– Hektisk. Dette er jo perioden hvor vi legger inn all energi for å synliggjøre hva vi har klart å få til.

– Og responsen på artistvalget?

– Det har kanskje vært hakket mer engasjement rundt denne bookingen enn tidligere, både de som gleder seg veldig og de som synes dette er mer «sånn passe». Det tenker jeg er fint, for vi kan ikke alltid treffe alle hver gang vi legger opp en Stortorget-artist.

– Og det er ikke rasjonell forventning at man skal selge ut alle konsertene på sekunder og minutter.

Venues' Espen Røhne sto for bookingen av a-ha. Også han var lettet tirsdag:

– I vår bransje regnes et forhåndssalg på 20 prosent av billettene som bra. Når man i dette tilfellet selger ut tre fjerdedeler av billettene på under et kvarter, så er det veldig, veldig bra, sier Røhne.

– Jeg startet dagen med å være ordentlig nervøs, for jeg tar aldri noe for gitt. Så da de første tallene kom, så ble det en ekstrem lettelse etterfulgt av en vanvittig glede. Nå vet vi at det blir fullt på Stortorget.