Stjerne-innsamlingen er i gang: – 75.000 kroner har kommet inn til nå

50-ÅRING SAMLER INN: Prost Ole Kristian Bonden vil holde konsert og samle inn penger til en cymbelstjerne. Anledningen er 50-årsdagen hans.

50-ÅRING SAMLER INN: Prost Ole Kristian Bonden vil holde konsert og samle inn penger til en cymbelstjerne. Anledningen er 50-årsdagen hans. Foto:

– Vi er godt over halvveis, og innsamlingen fortsetter. Og vi vil gjøre noen søknader. Så til jul, kanskje, sier Ole Kristian Bonden.

DEL

Prosten, som fylte 50 år sist lørdag, ønsket seg en innsamling til en helt spesiell stjerne.

– En cymbelstjerne er en del av kirkeorgelet, og består delvis av en synlig stjerne som monteres på orgelfasaden og som snurrer rundt, og av små bjeller inni orgelet som lager lyd, sier Ole Kristian Bonden.

Lørdag var det åpen, gratis konsert, og opplesing av Lars Mytting, som 235 mennesker kom og hørte på. Etterpå var det bursdagskake og kaffe i kantina på ELVIS.

– Med både betaling via Vipps og kontanter, har det kommet inn 75.000 kroner. Så vi er godt over halvveis, sier 50-åringen.

En cymbelstjerne koster 150.000 kroner, men trekk for moms, så 120.000 kroner må samles inn.

– Innsamlingen fortsetter, og vi vil foreta noen søknader om penger også. Så til jul er den kanskje på plass. Jeg håper det, sier Ole Kristian Bonden, som er veldig fornøyd med oppslutningen, og takknemlig for varmen han har fått gjennom gratulasjoner.

– Det er rørende og flott å se de positive tilbakemeldingene jeg har fått på dette ønsket. Stjerna er ganske lita, men den er varig, sier Bonden.

Artikkeltags