I år er det spesielt to ting mart'nskomiteen er ekstra stolte av

KLAR: 18. juli braker det løs med årets Kaupangrmart'n på Koppang, og leder i mart'nskomiteen, Tom Bjarne Ulvmoen gleder seg stort. (Arkivfoto: Vegard Sandberg)

KLAR: 18. juli braker det løs med årets Kaupangrmart'n på Koppang, og leder i mart'nskomiteen, Tom Bjarne Ulvmoen gleder seg stort. (Arkivfoto: Vegard Sandberg)

Kaupangrmart'n nærmer seg med stormskritt, og i år har komiteen noen ekstra tilbud til barn og ungdom.

DEL

18. juli braker det løs med årets Kaupangrmart'n.

I år er det to ting mart'nskomiteen er ekstra stolt av: det ene er et variert og solid musikalsk program, og det andre et ekstraordinært tilbud til barn og unge.

Kalas for alle

– Vi har et kjempeprogram når det kommer til musikk, slår leder i mart'nskomiteen, Tom Bjarne Ulvmoen, fast.

Kjente navn som Rotlaus, Vamp, Anne Nørdsti, allsang med Lasse Johansen, og Stor-Elvdals egen Stig Gustu Larsen står på programmet.

Men Ulvmoen innrømmer at det de nok er aller stoltest av er årets tilbud til de yngre. Takket være at Stor-Elvdal hotell, med Pål Sagen i spissen, har tatt over ansvaret for festene, har mart'n fått en mer stabil økonomi og klart å bygge seg opp et overskudd. I år vies derfor hele 200.000 kroner til gratisarrangementer for barn og unge.

Det magiske sirkus vil by på seks forestillinger fordelt på to dager, der de også vil lære bort triks til de minste. I tillegg blir det gratiskonsert med Freddy Kalas, som er kjent for låter som «Jovial» og «Pinne for landet», som styret håper vil fenge også de eldre barna og ungdommene. Sistnevnte har for øvrig heller ingen øvre aldersgrense.

– Unga får minst under mart'n og vi får ikke tak i tivoli lenger heller, oppsummerer Ulvmoen og forteller at dette var bakgrunnen for enigheten i styret vedrørende årets ekstratilbud.

Konserten med VAMP, som er et samarbeid mellom mart'nskomiteen, Stor-Elvdal kommune og Stor-Elvdal hotell, har også gratis inngang for barn under 12 år.

Hvert 5. år

Dette er første året de slår slik på stortromma, og komiteen håper at de kan tilby litt ekstra hvert 5. år framover.

Tradisjonelle innslag som Fiskens dag, bodsalg og bilutstilling står selvfølgelig også på programmet.

Også i år blir det Østerdalsmarked utenfor Påtår'n, og Ulvmoen er glad at flere fra det lokale næringslivet har tatt seg tid midt i fellesferien til å stå på stand disse mart'nsdagene.

Ulvmoen ser fram til Kaupangrmart'n som pleier å trekke mellom 12 og 15.000 til Koppang, og synes det er artig at både fastboende og utflytta storelvdøler og andre planlegger ferien sin for å få med seg akkurat denne sommerhappeningen.

Fortsatt mart'nsritt

En annen etablert mart'nstradisjon er Moratråkket. Grunnet utviklingsplaner for rittet, så det en stund ut som dette kunne bli siste året det ble arrangert på mart'nslørdagen. Men rittleder Morten Gustu kan røpe at syklistene har gitt tilbakemeldinger med ønske om at sykkelrittet fortsatt legges til akkurat denne helga i kommende år også, noe Ulvmoen er glad for å høre.

– Det er vi i mart'nskomiteen godt fornøyd med!

Ellers kan Gustu opplyse om at i år vil trimmerne få servert grillpølser på matstasjonen midtveis, og gratis is ved innkomst, og han håper at dette lokker enda flere opp på sykkelen og ut i naturen.

– Vi satser på folkehelse, konkluderer den engasjerte rittlederen.

Artikkeltags