– Vi vil spille i Hedmark

STAUTE KARER: - Staut betyr "stolt og høgreist". Vi er stolte av valdresdialekta, innrømmer Ørnulf Juvkam Dyve og Gaute Lein Ausrød i bandet Staut.

STAUTE KARER: - Staut betyr "stolt og høgreist". Vi er stolte av valdresdialekta, innrømmer Ørnulf Juvkam Dyve og Gaute Lein Ausrød i bandet Staut. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

- Vi gleder oss til Kaupangermartn i Koppang, sier Ørnulf Juvkam Dyve og Gaute Lein Ausrød i bandet Staut som har gjort kometkarriere med folkemusikk blandet med pop og rock på valdresdialekt.

DEL

-  Vi liker oss her og ønsker å spille mange konserter i Hedmark, sier Staut-karene. I juli spiller de på Kaupangermart'n på Koppang.

Hør intervju med Staut
på Radio Østlendingen
her.

Radioyndlinger

Staut troner fortsatt på toppen av NRK Hedmark og Opplands Topp 8-liste, har fått strålende aviskritikker og debuterte en 17. plass på VG-lista.

De er sammnelignet med det nye Hellbillies og har blitt de nye radioyndlingene på kort tid. 15. mars kom debutalbumet, som klatret rett inn på salgslistene:

- Det føles litt absurd. Vi hadde ikke VG-lista i tankene i det hele tatt når vi spilte inn albumet, sier Staut-duoen, som torsdag ettermiddag gjestet Radio Østlendingen.

Bandet består av seks karer som spiller helakustisk musikk og er allerede en radiofavoritt med låta "Valdresbrur".

- Vi tar litt fra forskjellige musikksjangre og mikser det med godt humør, sier Gaute.

På dialekt

Tekstene er skrevet av Ørnulf som fikk målprisen for Valdres i 2005.

- Det er naurlig for meg å skrive på dialekt. Har forsøkt meg på noe engelsk, sier Ørnulf, og blir avbrutt av bandmakkeren:

- ... og det var stusslige saker. Det låt dårlig! sier Gaute og ler.

Det har Ørnulf også innsett:

- Vi lover å holde oss til Valdres-dialekten.

Artikkeltags