Åpner utstillingen Vinterlys

TRONFJELL: Christopher Rådlund stiller ut sitt bilde Tronfjell.

TRONFJELL: Christopher Rådlund stiller ut sitt bilde Tronfjell.

Artikkelen er over 3 år gammel

Flere nordøsterdøler er med når kunstutstillingen Vinterlys åpner lørdag på Røros.

DEL

Det er Røros Kunstformidling as som står bak utstillingen Vinterlys som åpnes lørdag 21. januar.

– Vinterlys og vinterlandskapet er en stor inspirasjonskilde for mange kunstnere, sier Helga Drude Storbekken ved Røros kunstformidling, som står bak utstillingen.

Røros Kunstformidling viser i en gruppeutstilling et utvalg av kunstnere som viser maleri og grafikk med tema vinter, vinterlandskap, vinterlys som hovedtema i bildet.

– Spesielt lys

– Det har vært en fantastisk vinter i år og det er et spesielt lys her oppe i vår region. Mange kunstnere bruker dette i sitt arbeid, påpeker Storbekken.

Gruppeutstillingen viser kunstnerne Ståle Blæsterdalen fra Folldal med grafikk, Bjørg Gransletten fra Vingelen med maleri, Rolf Nerli fra Siljan i Telemark med grafikk, Kristian Finborud fra Voss med aner fra Røros med grafikk, Christopher Rådlund fra Oslo med maleri, Jon L. Bakken fra Orkdal med maleri, Asbjørn Petershagen fra Os med maleri, Kristin Skrivervik fra Tolga med tegning, Roar Kjærnet fra Hamar med akvarell, Vegge & Kolsrud med grafikk og Christer Tronsmed fra Røros med maleri.

Det blir opplesning ved forfatter Ola Jonsmoen under lørdagens åpning.

Skisser fra Jonsmoen

Det blir også en egen punktutstilling Unni-Lise Jonsmoen fra Alvdal.

– Det er en stor glede å presentere Unni-Lise Jonsmoen i galleriet hvor hun viser akvareller og tegninger, heter det i invitasjonen. Jonsmoen bor på Alvdal og er maler, tegner, barnebokforfatter og illustratør. Jonsmoen har hatt en rekke utstillinger og utsmykningsoppdrag. Hun har illustrert flere bøker, både til egen tekst, til tekster av ektemannen Ola Jonsmoen, og for andre forfattere. I 2016 ga Unni-Lise Jonsmoen ut boken «Har du lite mere supe, Lisa».

Forfatteren har over en tid gått gjennom gamle skisseblokker og tegninger som har vært gjort under og etter de mange reisene hun og ektefellen har gjort gjennom et langt og aktivt liv. Tegneblokken har vært hennes fotoapparat og notatblokk. Alle skissene prøver å formidle nakne inntrykk frigjort all refleksjon. De viser i strek og skygge opplevelser av øyeblikk, som hun var redd skulle forsvinne når nye situasjoner dukket opp. Ideen om å samle noen av dem i en bok steg i bokstavelig forstand opp av skuffene.

LES OGSÅ: 

Unni Lise Jonsmoen er til stede på åpningen og signerer bøker. Hun viser også tegninger og akvareller fra barnebøkene i serien Johannes som er for salg.

– En sjelden anledning til å bli eier av originale tegninger og akvareller som er illustrert i bøkene, sier Drude Storbekken. Utstillingen blir stående fram til 15. februar. I de øvrige lokalene viser galleriet et utvalg av kunstnere med arbeider i grafikk, maleri og kunsthåndverk for daglig salg.

Artikkeltags