Britt Karin Larsen med ny bok

NY BOK: Britt Karin Larsen har skrevet omfosterbarnet Anni i ny bok.

NY BOK: Britt Karin Larsen har skrevet omfosterbarnet Anni i ny bok. Foto:

«Av lys er du kommet» heter Britt Karin Larsens siste roman. En bok om tilhørighet og om å være på leting.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Larsen fra Horndalen begynte å skrive om fosterjenta Anni for lenge siden. Men så dukket det opp et folk inne på Finnskogen hun måtte skrive ferdig først. Det ble sju bind. Så kunne hun fortsette med Anni.

– Det er ikke noe nytt, den handler om tilhørighet, og om å være på leting. Men også om å finne fram. Det kan også ha sine sider, sier Britt Karin Larsen til Østlendingen.

Der Finnskogen-serien handlet om skogfinner som føler seg utenfor og blir behandlet annerledes, er det fosterbarnet Anni som Larsen har tatt tak i nå.

Men ikke bare hovedpersonen Anni opplever savn, det å stå utenfor.

Fortellingen har flere personer som er på leting.

Hun vokser opp i et bygdesamfunn. Anni er født rett etter krigen.

Den fortelles også av Anni som voksen kvinne.

– Hun er på alder med meg. Men det er ingen selvbiografi, sier Larsen.

Hva betyr savn for deg?

– Å savne noe kan også åpne opp for andre ting. I et savn ligger også et håp. Det er en tom plass som kan fylles. Men kanskje ikke akkurat det du hadde tenkt deg, men noe annet som er bra, sier Larsen.

Samtidig som Larsen kommer med ny bok, har et dansk forlag kjøpt hele serien om folket på Finnskogen. Nylig ble den første boka, «Det vokser et tre i Mostamägg» gitt ut, til gode anmeldelser.

Weekendavisen skriver at den er «nænsom og drabelig, pirrende og poetisk» og anser den som «historisk romanskrivning af høj klasse med genkendelige træk fra nutidens syn på etniske minoriteter».

Artikkeltags