To sjanser til for barn som vil være nysgjerrige

SISTE INNSPURT: To arrangementer gjenstår i bibliotekenes Nysgjerrig-serie. Anne Kristin Rødal og Ellen Lie forteller at arrangementene har vært en suksess.

SISTE INNSPURT: To arrangementer gjenstår i bibliotekenes Nysgjerrig-serie. Anne Kristin Rødal og Ellen Lie forteller at arrangementene har vært en suksess. Foto:

Nysgjerrig-prosjektet har vært en suksess for bibliotekene i Nord-Østerdalen.

DEL

– Vi har hatt 1671 deltakere på de 18 arrangementene siden 2016. Det er et snitt på 93 deltakere per arrangement, sier bibliotekar Ellen Lie på Tynset.

Nå nærmer det seg slutten for Nysgjerrig. Lørdag 8. september handler det om musikk når slagverker, komponist og hopptrener Rune Rebne kommer til Os. Musikkpedagogen skal fortelle barn om hvordan musikk blir laget, og gjennom lek skal de unge få prøve å lage musikk selv.

– Du behøver ikke kunne noter for å være med, understreker kultur- og biblioteksjef Anne Kristin Rødal.

Hun sier mange av arrangementene har vært innen realfag, men med musikken får også kunstfagene slippe fram.

Det aller siste Nysgjerrig-arrangementet er med Andreas Wahl på Tynset 8. november.

– Norges blideste fysiker, kjent for både voksne og barn, sier Ellen Lie. Vitenshowet hans har fått tittelen Energisk, og er beskrevet som en krysning mellom stand-up, foredrag, trylleshow og rockekonsert.

– Vi har vært opptatt av å plukke forelesere på øverste hylle, og samtidig har vi fått med lokale krefter. Vi har smakt, følt, hørt og sett, oppsummerer Ellen Lie og sier deltakerne både har laget sjokolade og dissekert grisehjerter.

«Nysgjerrig?» er et samarbeid mellom bibliotekene i Rendalen, Tynset, Alvdal, Folldal, Tolga og Os. Påmeldingen til Os 8. september er åpen, og 8. oktober åpner påmeldingen til arrangementet på Tynset, på nettstedet jegernysgjerring.no. For barna er det gratis, og det er førstemann til mølla.

Siden 2016 har Nasjonalbiblioteket og Hedmark fylkeskommune gitt 567.000 kroner til prosjektet, som har handlet om å formidle fag og forskning til barn.

– Når «Nysgjerrig?» er slutt, har dere noen nye planer?

– Vi tar gjerne i mot forslag, ønsker og ideer, sier Anne Kristin Rødal.

Artikkeltags