Prøver seteropera-suksess på Målia

OPERA PÅ MÅLIA: 17.juni settes "Elskovsdrikken" opp på Målia.

OPERA PÅ MÅLIA: 17.juni settes "Elskovsdrikken" opp på Målia. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det populære konseptet Opera Di Setra kommer til Målia 17. juni. Hit kan folk gå og få med seg den sprudlende og komiske operaen «Elskovsdrikken».

DEL

Tylldalen har hatt en eventyrlig suksess med seteropera. Nå vil Kirsten Flagstad Festival (KFF) sammen med Hamar og Hedemarken turistforening sette opp en utendørs opera på serveringshytta Målia i Løten. Tanken er at folk skal gå til fots, enten via Ruskåsen eller fra Kveådammen. Og deretter nyte humor, opera, forviklinger ute i naturen.

Handlingen foregår i innhøstningstiden i Norge. Den unge gutten Nemorino er forelsket i Adina, som er avvisende men ikke helt uinteressert. Nemorino er fortvilet og forsøker å finne en løsning på hvordan hun skal gjengjelde hans følelser. Inn i disse forviklingene lander mirakeldoktoren Dulcamara med sin ballong med remedier og miksturer av alle slag.

Elskovsdrikken er en opera med stor letthet og lystig spilleglede, flørtende og koketterende, som ivaretar frydefullt både det humoristiske og dramatiske på en uvanlig lett, lekende og energisk måte, står det i pressemeldingen.

– Vi håper med dette å spre glede, troen på kjærligheten og himmelsk musikk. Dette er en forestilling som passer flott på Målia, sier daglig leder for KFF, Solveig Rønningen.

«Elskovsdrikken» er en opera som Donizetti i samarbeid med sin librettist skrev på 14 dager på oppdrag for Teatro della Canobbiano i 1832. Forestillingen var en umiddelbar suksess. Den ble populært tilegnet Milanos kvinner og har siden vært spilt på operascener verden over.

Medvirkende på Målia: Lars Eggen (baryton), Trond Gudevold (bass), Gunda Marie Bruce (sopran), Ingeborg Francke (sopran), Eva Holm Foosnæs (piano) og Ronald Rørvik (regissør).

Artikkeltags