Seniordansere rister løs i «Norske talenter»

MAGEDANS: Turid Skuseth fra Hamar og Thorild Mathisen og Aud Huse fra Løten blir snart å se på TV, som deltakere i Norske talenter. Dansegruppa består av rundt 20 godt voksne damer.

MAGEDANS: Turid Skuseth fra Hamar og Thorild Mathisen og Aud Huse fra Løten blir snart å se på TV, som deltakere i Norske talenter. Dansegruppa består av rundt 20 godt voksne damer.

Ei gruppe godt voksne magedansere fra Hedmarken kan fort bli publikumsfavoritter når «Norske talenter» snart er tilbake på TV-skjermene.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Flotte og herlige damer, sier Katrine Wergeland, pressekontakt i TV2, om dansegruppa som skal riste løs foran dommerne Mia Gundersen, Bjarne Brøndbo, Linn Skåber og Suleman Malik og flere hundre tusen TV-seere.

Turid Skuseth (85) er leder i gruppa av danseglade seniorer fra Hamar, Løten og omegn, og hun medgir at nå kiler det litt ekstra i magen:

– Det er veldig gøy. Helt utrolig at vi har fått det til, sier hun og røper at danserne ble invitert av TV2 til å prøve seg i Norske talenter, etter at de ble «oppdaget» på landsstevnet for seniordansere på Lillehammer sist sommer.

Var hemmelig

Audition-rundene foregikk i høst, og danserne fra Hedmarken har måtte holde det hele hemmelig. Skuseth vil fortsatt ikke fortelle hvordan det har gått, men det er ingen tvil om at magedanserne kommer på TV.

Sesongstart er fredag 13. januar, men «Salomes døtre», som dansegruppa kaller seg, kommer først på skjermen i slutten av måneden.

Turid Skuseth innrømmer at hun først var i tvil om gruppa hadde noe på TV å gjøre.

– Ja, kan du tenke deg oss, gamle damene. Jeg sa til hun som ringte meg fra TV2 at de kommer bare til å bue oss ut. Men da sa hun at de kommer til å elske dere!

Dermed ristet magedanserne av seg nervene.

– Vi har høye ambisjoner og går for gull, sier Skuseth og ler.

SE VIDEO:

Dans og glede

Uansett hvordan det går, så får seniorene fra Hedmarken en unik anledning til å vise at dans og livsglede ikke har noe med alder å gjøre, påpeker hun.

– Om vi er tjukke eller tynne, det spiller ingen rolle, sier 85-åringen.

Eldst i dansegruppa er Inger Grethe Evensen, som fyller 92 år i februar.

Damene får instruksjon av Karina Pavlova i Furnes, med bakgrunn som klassisk ballettdanser og lærer i Moskva.

Årets sesong av Norske talenter er den åttende i rekken. Over 800.000 seere fulgte premieren på talentkonkurransen i 2008. I forrige sesong var det gitaristen Odin Landbakk som gikk helt til topps.

LES OGSÅ: 91-åring holder seg i form med magedans

Artikkeltags