Mortal Love gjør suksess i utlandet

SUKSESS: Catherine Nyland (vokal), Pål Wasa Johansen (trommer), Ørjan Jacobsen (gitar,) Lars Bæk (gitar), Ole Kristian Odden(keyboard) og Hans Olav Kjeljebakken (bass) gjør suksess i utlandet med bandet Mortal Love.
Foto: Øystein Nysæther

SUKSESS: Catherine Nyland (vokal), Pål Wasa Johansen (trommer), Ørjan Jacobsen (gitar,) Lars Bæk (gitar), Ole Kristian Odden(keyboard) og Hans Olav Kjeljebakken (bass) gjør suksess i utlandet med bandet Mortal Love. Foto: Øystein Nysæther

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

Kontrastene for bandmedlemmene i Mortal Love kan til tider være store. I utlandet skriver de autografer, innenfor landets grenser er det få som vet hvem de er.

DEL

I forrige uke slapp goth-metal-bandet Mortal Love fra Elverum sin andre plate «I have lostÉ» på det norske markedet, en uke etter at den ble sluppet i Europa.
Etter slippet av deres første plate «All the beauty» er det nettopp i Europa de er blitt kjent. Med målrettet innsats og stor glede har de skapt seg et navn i goth-metal-sjangeren.
I Norge er dette en smal sjanger, mens i Europa, og særlig Tyskland, er sjangeren blitt stor.

Store kontraster

Til daglig er de seks bandmedlemmene heltidsengasjerte med jobb, studier og familieliv. Foreløpig kan de ikke leve av sin suksess, men dette er heller ikke noen mål for Mortal Love, mener de seks bandmedlemmene.
For de fleste i området er de kjent som Catherine Nyland, Hans Olav Kjeljebakken, Lars Bæk, Pål Wasa Johansen, Ørjan Jacobsen og Ole Kristian Odden. For utenlandsk presse er de derimot bedre kjent som Cat, Lev, Rain6, Damous, Gabriah og Mulciber.
Under en konsert i Budapest for et år tilbake kan de fortelle om en helt annen virkelighet enn den de opplever her hjemme, hvor naboene knapt vet at de spiller i band.
- Det var en skikkelig overraskelse å se og høre publikum synge våre sanger foran scenen, og etterpå bli spurt om autografer, sier Hans Olav Kjeljebakken - alias Lev.

Tilbakemeldinger

Lars forsetter med å fortelle at de klyper seg litt i armen over det som skjer. Det er særlig tilbakemeldinger fra fans på Mortal Loves webside de synes er ekstra morsomt å få.
- Vi blir like overrasket hver gang, når vi får tilbakemeldinger om at det vi sitter her i vårt hjørne og lager påviker folk i andre land, sier han.
Goth-metal-sjangeren beskriver de selv som atmosfærisk og melankolsk. Musikken og tekstene de framfører handler ofte om tragedier og det mørke. I møte med bandmedlemmene kan det være vanskelig å forstå at bak smilet og all latteren at det er i akkurat sjangeren goth-metal de har suksess.
- Vi er nok mørkemenn i gjerningsøyeblikket, spøker Pål.
- Kanskje er det fordi vi får utløp for alt det mørke at vi er ikke mørke hele tida, skyter Lars inn.

Gode kritikker

Den nye plata «I have lostÉ» har allerede fått gode kritikker. Bandet har også noe å leve opp til, for som de selv sier blir noen av deres låter fra første plate allerede nevnt som klassiske goth-låter.
- I bransjen snakkes det om den viktige plate nummer to, så det er klart det er spennende å lese hva de synes om oss, sier Hans Olav.
Utenlandsk presse viser også stor interesse for bandet, som allerede har gjennomført over 15 intervjuer i forbindelse med plateslippet. Og deres musikk har nådd helt til USA, i disse dager har de nemlig fått forespørsel om Mortal Love vil stille opp på amerikansk tv.
- At vi har nådd så langt som til USA er moro, sier Hans Olav.

Planer i Norge

I løpet av sommeren vil det være muligheter for å høre Mortal Love flere steder i Norge. Blant annet spiller de under Quartfestivalen, og under Volumfestivalen i Elverum stiller de med glede opp.
- Volumfestivalen er noe av det beste som har skjedd Elverum, og det blir kjempeartig å spille der, sier Lars.
Når det gjelder hjelp til promotering i sitt eget land, er det dessverre ikke mye hjelp å få fra deres tyske plateselskap Massakre. Markedet i Norge sees på som rett og slett for lite til å tjene noe særlig penger på.
- Tyskland er nok hovedstaden i metallverden så det er en fordel å ha plateselskap der, men når det gjelder promotering i Norge må vi jobbe mer på egen hånd, sier Pål.

Artikkeltags