(Hamar Dagblad)

Rett før jul slapp Cacadou albumet «Cold Cuts» som de fulgte opp med en heftig releasekonsert på John Dee i Oslo samme dag. Nå er de i dialog med konsertarrangøren Espen Røhne om å få til en konsert på Docile i Hamar rett over nyttår.

Klang fra Innlandet

Cacadou er et av Hamars mest rutinerte band med røtter helt tilbake fra 2001 og musikkmiljøet på Pikeskolen. Sjangeren er alternativ country:

– Vi har et litt rufsete lydbilde som omsetter klangen fra innlandshavets dønninger og rustne jordbruksredskaper til musikk som spilles på et utall instrumenter, med og uten strenger, sier Egil S. Berntzen.

På vinyl, ikke CD

Det fjerde albumet er innspilt og mikset i legendariske Athletic Sound Studio.

– Denne gangen reiste vi til Halden for å få energien i bandets konsertlydbilde ned i rillene. Å komme ned til dette studioet ble en stor opplevelse. For her satt det virkelig mye norsk musikkhistorie i veggene. Her har band som CC Cowboys og Big Bang spilt inn noen av sine mest kjente album.

– Det er litt morsomt å komme ut på vinyl. Folk kjøper ikke CD lenger, så vi skipper disken. Men vi er tilgjengelig på Spotify, Tidal, iTunes og andre steder hvor man finner digital musikk, sier Berntzen.

Cacadou består av to brødrepar: Egil S. Berntzen (bass og orgel) og Roger Berntzen (kassegitar og elgitar). Knut Kirkenes (vokal) og Per Kirkenes (gitar, banjo). I tillegg til trommis Hans Tore Rytterbakken.