Signe kommer hjem for å slippe sin tredje plate

«When Words Flew Freely» heter Signe Marie Rustads tredje plate. Den slippes 1. november. Allerede ei uke etter holder hun konsert i Elverum.

DEL

Hun varslet det allerede i sommer, at hun sjølsagt måtte komme hematt til Elverum og spille når den nye plata var klar. 8. november stiller hun og fullt band på Central Scene.

Investerer 15 millioner kroner: – Central Scene skal bli et utested for så mange som mulig

1. november slippes «When Words Flew Freely», som har høstet gode kritikker både innenlands og utenlands. Da Signe Marie Rustad spilte på Rådhusplassen under Elverumsdagene, fikk publikum noen smakebiter.

Da Østlendingen intervjuet Signe i sommer, fortalte hun om skrivesperren hun slet med:

– Jeg gikk gjennom en vanskelig periode i livet. Det krevde meg så mye, at jeg skrudde av det rommet jeg trengte for å kunne skrive musikk. Det pågikk over noen år, og jeg var redd jeg hadde mistet evnen, eller muligheten for kontakten med meg sjøl, som musikken gir, sa hun til Østlendingen.

Når musikken gir kraft til å være Signe Marie

Men etter å ha gitt seg hen til musikken og senket skuldrene, leverer hun nå en ny plate.

– Da jeg sakte men sikkert var i ferd med å sette i gang med å skrive musikk igjen, begynte jeg å åpne opp gamle esker. Det er ikke en metafor, men faktiske esker med CD-er, kassetter og vinyl som jeg hørte på i mine formative år. Jeg forsøkte å huske hvordan all denne musikken påvirket meg, og hva den fikk meg til å føle. Jeg hadde skrudd av den måten å ta inn omgivelsene på, for å beskytte meg mot det som hadde gjort livet vanskelig. Gjennom skrive- og innspillingsprosessen av «When Words Flew Freely» har jeg prøvd å åpne opp for slike følelser igjen, sier Rustad om arbeidet med plata i en pressemelding.

Der står det også at hun har med seg et merittert band, bestående av folkemusiker og gitarist Annar By, også elverumsing, trommeslager Alexander Lindbäck (The Jayhawks, Roger Græsberg & Foreningen, St. Thomas, m.fl.); pianist Bjørge Verbaan og bassist Njål Uhre Kiese.

Artikkeltags