Mart'nsåpningen: Verdenspremiere på ny Sandbeck-plate

  PREMIERE: – Itte var jeg i Nazaret og itte var jeg i Pisa, men je reste da vidt og bredt, og låg på hotell på Flisa, sa Ivar nergaard akkompagnert av Ellen Brekkens band.

  Artikkelen er over 2 år gammel

  Ivar Nergaard vartet like godt opp med verdenspremiere på sin utgave av Vidar Sandbecks «Ei vise i det blå» på åpningen av Grundsetmart'n torsdag ettermiddag.

  DEL

  Lydbokinnleseren, artisten, vokalisten i Ompakara og skuespilleren fra Rena var hyret inn for å være programleder på den offisielle åpningen av mart'n torsdag, og blir også å høre på mart'nsshowet i Elverumshallen fredag kveld.

  Nergaard er nemlig plateklar med sin første soloplate: «Hjertgras» med viser av sambygding Vidar Sandbeck i anledning Sandbeckjubileet.

  – Plata kommer ferdig trykket fra Østerrike til Elverum i morra. Det er kjempespennende, sier Nergaard.

  Ø-TV: Se video øverst i saken!

  I ny drakt

  – Jeg har alltid likt Sandeck godt, han har så mange fine vise og tekster! 100-årsjubileet er en fin anledning til å ta den fram igjen, sier Nergaard.

  LASSKJØRERA: Lasskjørerne kom i lang rekke inn på Rådhusplassen under Mart'nsåpningen.

  LASSKJØRERA: Lasskjørerne kom i lang rekke inn på Rådhusplassen under Mart'nsåpningen. Foto:

  – Jeg har holdt meg unna de meste kjente visene som Pengegaloppen, og de visene Tom Steinar Lund plukket ut til plata «Gull ifra grønne skoger» (med unntak av et par). Det er nok å øse av. Jeg har komponert litt og arrangert litt, så visene blir kledd i ei drakt som tåler 2018, sier Nergaard.

  Lydbokoppleseren har også sneket inn et kvarter med lydbok i plata.

  – Det synes jeg er med på å plassere Sandbeck og viseproduksjonen hans, sier Nergaard.

  Plata er laget i samarbeid med Sandbeck-stiftelsen, og kommer i salg 20. mars, men allerede på Mart'nshowet i Elverumshallen fredag kveld kommer Nergaard og hans band til å presentere flere smakebiter fra plata.

  BLODFAN: Wilhelm Aleksander Nora (11/2) danset til musikken på Rådhusplassen

  BLODFAN: Wilhelm Aleksander Nora (11/2) danset til musikken på Rådhusplassen Foto:

  Liv i Leiret

  Varaordfører Arnfinn Uthus, for anledningen kledd i lånt ulveskinnsmudd, foretok den offisielle åpningen av Grundsetmart'n 2018. Han pekte på mart'ns lange historie som samlingsplass for handel, fest og moro.

  – I det siste har det vært snakket så mye om liv i Leiret. Mart'n har skapt liv i Leiret i 400 år, og vil forhåpentlig bidra til liv i mange år framover, sa Uthus.

  Så kom lasskjørerne gjennom Storgata, og årets mart'n er i gang.

  KVINNEDAGEN: Mannfolka på mart'nsåpning på Rådhusplassen sang Helan går og skplte for damene med fiktive ølglass i anledning kvinnedagen.

  KVINNEDAGEN: Mannfolka på mart'nsåpning på Rådhusplassen sang Helan går og skplte for damene med fiktive ølglass i anledning kvinnedagen. Foto:

  Sandbeck 100 år

  I år er det 100 år siden Vidar Sandbeck ble født. Dikteren, forfatteren, musikeren og komponisten fra Åmot har skrevet en lang rekke tekster med temaer som er like aktuelle i dag, som da de ble laget.

  Ivar Nergaard, som også er fra Åmot, har sammen med musikere fra Hedmark spilt inn en plate med flere av Sandbecks mer ukjente perler, og arrangert dem som om de skulle vært laget i dag.

  Ivar kommer til å holde konserter med materiale fra plata lenger ut på året. Men før den tid har vi plukket ut noen av sangene, og disse vil bli lansert eksklusivt på våre nettsider Østlendingen.no på tirsdager framover, ledsaget av en reportasje som handler om temaet i sangen.

  Først ut er sangen «Hjertegras», som tar for seg temaet: Ung kjærlighet.

  GRATISKONSERT: IVar Nergaard varmet seg ved bålet etter mart'nsåpningen.

  GRATISKONSERT: IVar Nergaard varmet seg ved bålet etter mart'nsåpningen. Foto:

  Artikkeltags