For første gang kommer de til Elverum kulturhus: – Ikke lukrativt ennå

TIL ELVERUM: Guro Evensen Hjemli og Nivalis Barokk skal spille på Elverum kulturhus for første gang.

TIL ELVERUM: Guro Evensen Hjemli og Nivalis Barokk skal spille på Elverum kulturhus for første gang.

Men nå vil Guro Evensen Hjemli og mannen utvide publikumsområdet og tar med seg forestillingen «Kaffekantaten» til Elverum og senere Grue og Kongsvinger.

DEL

– Dette er første gangen vi spiller i kulturhuset i Elverum. Vi har spilt i kirker tidligere, sier Hjemli.

Sammen med mannen driver de Nivalis Barokk ANS, som ble stiftet i Løten tidligere i år, men de har drevet med prosjektet helt siden 2012.

– Det er ikke lukrativt ennå, men mye idealisme. Vi ønsker å få barokkmusikken mer kjent. Vi har begge studert den i utlandet, og da vi kom hjem, var det et ønske å få gjort musikken mer kjent, sier hun.

Søndag tar de med seg stykket «Kaffekantaten» til Elverum. Det er en liten opera på en times tid, som handler om en far og en datter og kaffe.

– Det er tre som synger, og så er det et ensemble på seks musikere. Uten å overdrive er dette noen av Skandinavias beste barokkmusikere. Det er folk fra Tsjekkia, Finland og noen norske, fortsetter Hjemli og innrømmer at det kan høres sært ut.

– Men egentlig er musikken ganske frisk. Den er iørefallende og fengende, litt som folkemusikk.

Sjøl om det er foreløpig ikke er en gullgruve, er det ingen tvil om at det blir satt pris på. I fjor fikk de 300.000 kroner fra Hedmark fylkeskommune og 200.000 kroner i år. De har spilt over hele fylket, men foreløpig har de spilt lite i Elverum og Sørfylket. Det blir det en endring på nå.

Artikkeltags