Øystein Sunde tildeles St. Olavs Orden: – Ærefullt for Vidar Sandbeck

St. Olav: St. Olavs Orden blir sikkert «kjekk å ha» for den folkekjære trubaduren Øystein Sunde. Foto: Anita Høiby Gotehus

St. Olav: St. Olavs Orden blir sikkert «kjekk å ha» for den folkekjære trubaduren Øystein Sunde. Foto: Anita Høiby Gotehus

Den folkekjære artisten Øystein Sunde er utnevnt til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for fremragende innsats for norsk musikk og kulturliv.

DEL

Kunngjøringen om utnevnelsen kom fra Kongehuset torsdag ettermiddag.

– Det er ærefullt for Vidar Sandbeck og Sandbeckjubileet at det skjer nettopp på den største av årets markeringer av 100-årsjubileet, sier ordfører og Ole Gustav Narud i Åmot kommune, som også er i ledelsen for Sandbeckjubileet.

Mange gleder seg til å oppleve stjernelaget av artister som kunstnerisk leder Tom S. Lund har samlet; Øystein Sunde, Ingrid Bjørnov, Halvdan Sivertsen og Ole Edvard Antonsen. De skal hylle visekunstneren Sandbeck med kjente og kjære låter, også en del nytt materiale.

Den munnrappe artisten kan se tilbake på en nesten 50 år lang svært produktiv karriere som vokalist, gitarist, komponist, tekstforfatter og revyartist. Blant den 71 år gamle artistens mest kjente sanger er blant annet slagerne «Kjekt å ha», «Bleieskiftarbeider» og «Du må'kke komme her og komme her».

Sunde har tidligere fått en rekke priser og æresutmerkelser gjennom sin karriere, blant annet ble han kåret til «Årets spellemann» både i 1989 og 1994.

71-åringen vil få overrakt den gjeve dekorasjonen, som helt sikkert blir «kjekk å ha», under et arrangement i Oslo Konserthus lørdag 8. september.

Artikkeltags