Fôrkrise og tørkesommer inspirerer Helge Christies 15. bok

TØRKESOMMER: Helge Christie ønsker, gjennom sin nye bok, å forklare hvordan vi kan unngår formangel, tørrlagte åkre og andre alvorlige konsekvenser som følge av klimaendringer og tørkesomre.

TØRKESOMMER: Helge Christie ønsker, gjennom sin nye bok, å forklare hvordan vi kan unngår formangel, tørrlagte åkre og andre alvorlige konsekvenser som følge av klimaendringer og tørkesomre. Foto:

Inspirert av tørkesommeren slipper Helge Christie fra Hodalen nå sin 15. bok. Den har tittelen «Kreativ i ekstremvær» og vise hvordan vi kan tenke nytt i krisetider.

DEL

– Ekstremværet 2018 har gjort at prognosene for klimaet har blitt mer synlige og konkrete for mange folk. Interessen for samfunnsberedskap øker, sier forfatter Helge Christie.

Han tenker spesielt på hvordan tørkesommeren har gjort det vanskelig for bønder i hele Sør-Norge å skaffe nok for til vinteren.

– Dersom flere slike somre kommer etter hverandre må vi begynne å tenke kreativt. Det er her den nye boka kommer inn, sier han.

Hans universitetsbakgrunn strekker seg over felter som biologi, sosiologi, matkultur og historie. Han spiller på alle disse strengene i sin nye bok, som er ment å hjelpe både ledere og andre med å se muligheter, tenke og skape nytt, og nå mål sammen med ulike personligheter.

– Boka er en oppdatering av mine tekster om lederutvikling gjennom 26 år, sier Christie.

Total samler den over 80 strategier for å være kreativ.

– Når problemer, som tørkesomre og klimaendringer, dukker opp er det lov å være kreativ, hevder Christie.

Ifølge han betyr kreativitet skapende evne eller virksomhet, oppfinnsomhet, idérikdom, å lage eller finne på noe nytt. Se muligheter i stedet for begrensninger. Se muligheter der andre ser umuligheter. Skap bedre alternativer!

– Øvelsene i boka bygger på erfaringer med testing av metoder for lederutvikling, og den har praktiske, konkrete suksessoppskrifter for å se muligheter i stedet for begrensninger. Travle ledere leter etter enkle og raske svar og løsninger. Øvelsene i boka står først i hvert kapittel for å hjelpe ledere å løse praktiske oppgaver raskt, forteller Christie.

Boka blir tilgjengelig som e-bok gjennom Christies egen nettside.

Artikkeltags