I 20 år har den drivende flinke revygjengen på Tolga fått tolginger og tilreisende til å flire på seg latterbrokk for sitt oppkomme av sketsjer og sanger med mildt sagt slagferdige og sleivete tekster.

Stående applaus

Slik var det denne kvelden også, som startet med en filmrevy over Olsok-revyens historie. 

Hvis vi i det hele tatt skal driste oss til å komme med en liten innvending så må det i så fall være at et par-tre av sketsjene ble dratt så langt at de vippet helt over kanten. 

På den annen side ser god underbuksehumor aldri ut til å slå helt feil, og folk lo så tårene trillet under stort sett hele den halvannen time lange jubileumsrevyen.

Innimellom var det klokelig nok lagt inn små hvileskjær for lattermusklene. Disse kunstpausene ble til gjengjeld fylt med en god porsjon alvor og ettertanke. For som sjef-tekstforfatter og revysjef Gudny Hagen Bakken uttalte til Østlendingen tidligere denne uken skal en god revy lokke fram både latter og tårer.

– Jeg synes det har blitt en helhetlig bra revy, sa primus motor for 20 år med olsok-revy på Tolga, da avslutningsnummeret «Vi fortsett`» var i ferd med å tone ut. Så gikk hun opp på scenen med en stor bukett roser for å takke hver og en av aktørene for innsatsen, før hun selv fikk sin velfortjente hyllest av revy-ensemblet og et fulltallig publikum.

Nye krefter overtar

For selv om Hagen Bakken synes at 20 år er nok og har bestemt seg for å legge ned pennen – i hvert fall i revy-sammenheng på Tolga, står det flust av unge friske skrivetalenter til å overta.

De siste årene har hun fått god hjelp på tekstsiden av blant andre Lars Tingelstad og Øyvind Gilleberg Stensli, mens datteren Gunhild Bakken også har vært en bidragsyter i år.

Som om det heter i avslutningssangen; «The show must go on».

Dermed kan tolginger og alle andre med sans for god lokalrevy levere videre i trygg forvissning om at det garantert vil komme flere muntre sleivspark til både sambygdinger og nabobygder i enda flere år.

Jubileumsrevyen «K20» - 20 år på (hopp)kanten» har forestillinger i Vidarheim også søndag 19. juli, mandag 20. juli og tirsdag 21. juli.

BILDESERIE: Se forestillingen i bilder!

Bildeserie

Revy-jubilanter fikk stormende jubel