Gå til sidens hovedinnhold

Vil hjelpe andre sangtalenter

Artikkelen er over 4 år gammel

– Målet med talentprisen er at også andre sangtalenter kan få hjelp til å nå sine mål, sier operasjef ved Ringsakeroperaen, Kari Elisabeth Bekken.

Kari Elisabeth Bekken er opprinnelig fra Kvikne, og har virkelig latt seg fasinere av historien om Mikal Brattbost.

– Historien om Brattbost bør fram i lyset. Det er en unik Askeladd-historie, og vi ønsker å gi andre unge talenter muligheter til det samme, sier Bekken.

Hun påpeker at det er dette som er målet med prosjektet som Kvikne utvikling, Opera di Setra og Ringsakeroperaen samarbeider om.

Synge Brattbosts arier

– Prisen skal vi dele ut 20. august på Kvikne. Da vil vi hedre Brattbosts minne, samtidig som vi gir et talent større mulighet for å nå sine mål, sier Bekken.

Under utdelingen vil det bli en konsert med kåseri, samt en høytidelig overrekkelse.

LES OGSÅ: Fra gjetergutt til operastjerne: Etablerer talentpris (Ø+)

– Vi vil få tak i en tenor som kan synge et par av ariene som Brattbost hadde på repertoaret. Det var voldsomme roller, sier Bekken.

Hun er veldig glad for den store støtten fra professor Kåre Bjørkøy, som har samlet mye av historien rundt Brattbost. I tillegg så har operasjef Per Boye Hansen takket ja til å sitte i juryen, sammen med Bjørkøy, Bekken og en mulig hovedsponsor, samt at Boye Hansen har skrevet et eget anbefalingsbrev.

Kommunen som sponsor

Det er i dag ingen direkte etterkommere igjen fra Mikal Brattbost, men det finnes mange etterkommere etter hans mange søsken, også en del bosatt på Kvikne.

– Vi søker Tynset kommune om støtte, og jeg skal presentere planene i formannskapsmøtet 2. mars. Håpet er at kommunen kan gå inn som hovedsponsor, for å se på dette som en profilering av fjellbygda, sier Bekken.

Prisen skal deles ut til et særskilt sangtalent, som studerer klassisk sang og som kommer fra eller studerer i Norge.

– I tillegg til talent for klassisk sang kan juryen vektlegge prosjektets formål med å hedre Brattbost og gjøre hans historie kjent. Fellestrekk med Brattbost er derfor en fordel, heter det i kriteriene.

Kommentarer til denne saken