Arild Engemoen tripper, smiler og skravler som en forventningsfull unge, mens Åge Heltzen er roligheten sjøl. Nesten. De kan våkne midt på natta av en boblende glede; de skal spille igjen, det skal danses, det skal bli artig.

– Det var ikke vår idé, men det kom et ønske om at vi skulle gjenforenes og spille sammen, og at andre band skal være med og spille sine versjoner av Doodle Bugs, sier Arild Engemoen.

Som daglig leder og administrerende direktør i den Brønnøysundregistrerte foreningen Doodle Bugs Mimreklubb har han både hender og hode fullt av kontrakter, planer, telefonsamtaler og flere kontrakter. Mens Doodle Bugs mest kjente varemerke, «Lille Laila»s musikalske far, Åge Heltzen, har ansvaret for musikken.

– Vi har jo nærmere 200 låter å velge fra, så det må bli to sett vi skal spille, sier Åge.

23 vegglus

Den 26. februar skal altså Doodle Bugs på scenen igjen, denne gang i Elverumshallen. Besetningen i bandet er så langt Arild og Åge, Egil Forårsveen, Auden Senderud, Bernt Østbye og Cato Berggren.

Åge har vært i Doodle Bugs siden starten i 1965, Arild kom inn litt senere, Egil har vært med i en periode, Auden har ikke vært med, men er blodfan og er den stolte eier av tidligere medlem Ola Meljordshagens gamle Fender Stratocaster. Bernt har tidligere vært med på keyboard, men av helsemessige grunner vil få stand-in av Cato.

I alt 23 musikere har vært med og spilt i Doodle Bugs. Hvor mange av disse som stiller opp i februar, er usikkert.

Tre band til skal være med, både lokale og nasjonale, men avtalene er kun muntlige ennå, så det vil ikke Arild og Åge si noe om ennå.

Samarbeider med Joker

– Vi ønsker å gi et dansetilbud til voksne folk i Elverum. For det fins ikke. Vi har fått så mange positive tilbakemeldinger på dette arrangementet, så dette ser positivt ut, sier Arild.

Han har allerede fått meldinger om at hærskaren av Doodle Bugs-fan på Færøyene skal være interessert i å ta seg en tur til Elverum i februar.

Elverumshallen er booket, Joker Event tar seg av lys, lyd og scene, og er interessen der, vil det bli dekket bord og servert mat.