Linn Hege Sagen er en av låtskriverne bak MGP-låta «Ta meg tilbake» som Marie Klåpbakken skal framføre.

Sammen med Olav Tronsmoen, har Sagen og Klåpbakken komponert det Sagen betegner som modernisert elektronisk folkemusikk eller «litt popfolkemusikk med elektroniske elementer».

LES OGSÅ: Klare for MGP

Musikk hele veien

For Østlendingens lesere er ikke 22-åringen fra Hedmark et ukjent navn.

I Åsnes har hun gjort seg bemerket flere ganger, ikke minst i Ungdommens kulturmønstring der hun i 2009 gikk videre til fylkesmønstringen og landsfinalen i Trondheim.

Etter ungdomsskolen flyttet hun til Sør-Odal for å gå musikklinja på Skarnes videregående skole.

Deretter bar det til Oslo og Noroff, en privat skole som tilbyr høgskoleutdanning i blant annet musikk.

Her studerer hun musikkproduksjon på andre året.

– Det er omtrent det samme studiet som tilbys på høgskoleavdelingen på Rena, men litt mer spesifisert. Her har jeg spesialiseringsfag i komposisjon, sier hun.

Fruktbart samarbeid

Takket være læreren sin, Raymond Enoksen, er Linn Hege Sagen i dag med i MGP.

– Han jobbet med et arrangement med strykere for en artist, og spurte meg om jeg ville være med i studio siden jeg driver med akkurat det. Arrangementet var til Marie Klåpbakken. Det er ett år siden nå, men Marie og jeg hadde umiddelbart veldig god kjemi, sier den utflyttede hedmarkingen.

Møtet resulterte i et fruktbart samarbeid.

– Jeg har skrevet ganske mange låter for henne nå, og fikk tilbud om å være med og skrive en MGP-låt. Olav Tronsmoen var med litt tidligere i prosessen, så vi er tre komponister bak låta, men tekstforfatterne er det jeg og Marie som er, sier Sagen.

Hun anslår arbeidet med låta til tre-fire måneder.

– Føles som et eventyr

– Forandrer det skriveprosessen på noe vis, å skrive en MPG-låt framfor en hvilken som helst annen låt?

– Det er en forskjell. Når man skal møte et såpass stort apparat som MGP, er det et eventyr. Man går inn i prosessen med en viss ærefrykt. Det er en sinnssykt stor oppgave, men det viktigste for min del, er likevel å fortelle en historie og kunne stå for det jeg leverer uavhengig om det er MGP eller ikke. Det gjelder å beholde ærligheten og sitt eget særpreg.

– Hvilke muligheter tror du at dette vil gi til deg som låtskriver og tekstforfatter?

– Det gir ufattelig mange muligheter for Marie og meg å nå et større publikum. Det er veldig mange seere, og mange som engasjerer seg.

– Hva synes du om at Kringkastingsorkestret er med i MGP igjen?

– Det er helt fantastisk. De kan tilføre konkurransen og låtene noe vi ikke har sett i Norge i veldig lang tid i MGP-sammenheng. Å få livemusikk og et orkester dit, er et skritt i riktig retning, sier Sagen.

Hun er fullstendig trygg på at de personene som NRK har leid inn for å arrangere låta hennes for orkester, yter den full rettferdighet.

– Det er jeg absolutt helt trygg på. Jeg har full tiltro til dem, så vi er veldig spente, sier 22-åringen som er sikker på at et orkesterarrangement vil kle «Ta meg tilbake» veldig godt.

– Kjempegøy

– Hvordan er dagene nå framover?

– Det meste leder opp mot at låtene skal slippes 17. februar, sier Sagen som synes det er befriende endelig å kunne fortelle hva hun har brukt så mye tid på de siste månedene.

– Og så er det kjempegøy at Contrazt er med! Utrolig artig at Solør er så sterkt på banen nå når det var ekstra vanskelig å komme med i MGP!

LES OGSÅ: Klare for MGP