Gå til sidens hovedinnhold

Nå er filmcrewet på plass

Fikk hjertevarme luer som velkomstgave:

Artikkelen er over 6 år gammel

I går startet de første opptakene til «Kongens nei – tre døgn i april» i Elverum. Mandag kveld fikk hele filmgjengen strikkeluer i gave, en velkomst de satte stor pris på.

Smilene og latteren satt løst da filmcrewet som skal lage «Kongens nei – tre døgn i april» samlet seg på Rica Elgstua Hotel mandag kveld.

– Nå starter det! Vi har noen krevende dager foran oss, men vi gleder oss skikkelig og er utrolig glade og takknemlige for hvordan Elverum har tatt oss imot, sier regissør Erik Poppe.

Like glad var ordfører Erik Hanstad som ønsket filmfolket hjertelig velkommen.

– Vi i Elverum er stolte over at den viktigste, men også mørkeste, delen av vår historie nå dramatiseres på film. Vi har hatt med håpet om at «Kongens nei – tre døgn i april» kunne bli en realitet i aftenbønnen helt siden Jan Trygve Røyneland vant fram med ideen under Movies on War i 2011, og nå er vi blitt bønnhørt! På denne måten blir historien levendegjort og aldri glemt, påpekte Erik Hanstad.

Han lovte at elverumsingene skal være så godt vertskap for gjestene som de bare kan i ukene framover, mens hotelldirektør Nina Bogerud Caspari forsikret at hun ville gjøre alt for at gjengen skulle føle seg hjemme.

Ø-TV: Jesper Christensens hilsen til Elverums befolkning

Ga bort luer

Så tok kultursjef Line M. Rustad, kinosjef Mette Kynsveen og banksjef i Sparebanken Hedmark, Gunnar Aakrann Eek over regien, og delte ut gode, varme strikkeluer til hele gjengen.

– Vi har fått god hjelp av Taigaen, supporterne til Norges beste håndballag, til å strikke Elverumsluene, mens de flinke menneskene ved Askeladden har laget hjerteluene.

– Elverum har hjerterom, og det vil vi gjerne at dere skal føle, påpeker Line, mens applausen runget.

– Dette er helt enestående, smiler Jesper Christensen, som nå har sluttført både James Bond-opptak og dramaserien «Arvingene» for å spille kong Haakon i filmen.

Han var først ut med å få på seg Elverumslua, og tok også en kjapp selfie for å forevige antrekket.

Ø-TV: Jesper Christensen i København

Stolte av statistene

Gunnar Aakrann Eek håper filmen kan bidra til økt besøk i regionen og at de som lager filmen også kan ha lyst til å arbeide på våre kanter en annen gang.

Som eier av Gaarder gård er han vertskap for en del av opptakene.

– Jeg skal også være med som statist sjøl, smiler han.

Det er han ikke alene om. Om lag 400 lokale statister skal i sving, noe regissør Erik Poppe vet å sette pris på.

– Statistene er noe av det viktigste vi har. De er verdt sin vekt i gull! Engasjementet elverumsingene viser er helt unikt.

Ø-TV: Kjakan forteller om kongens flukt 1940

Kommentarer til denne saken