Musikkspelet gir en levende framstilling av en historisk og dramatisk hendelse. Samtidig får publikum glimt fra dagliglivet til menneskene som bodde og jobbet på Røstvangen.

Se utdrag fra musikkspillet her

Røstvangens vekst og fall

Handlingen i spelet er lagt til Røstvangen gruver to og en halv mil nord for Tynset.

I en dramatisk periode fra 1904 til 1921. Røstvangen vokste fra intet til et helt samfunn med 500 innbyggere, samfunnshus, skole, bibliotek, kino, butikk, kafé, bakeri, postkontor, hoppbakke, fotballbane og dramaforening.

Etter 17 år gikk selskapet rungende konkurs og på kort tid var det bare ruiner igjen av det lille samfunnet.

Menneskelig drama

Midt oppe i de store samfunnsomveltningene kjemper Lars Enget (Lars Eggen) og Marja Gaup (Vibeke Grøtli Fossen) for å skape seg et liv sammen.

Etter en lang kamp som ikke blir lettere av at Marja er same ser det ut som kjærligheten vinner.

Med konkursen rakner det lille samfunnet sammen og tar med seg forholdet til Marja og Lars, som må ut å bygge seg et nytt liv som alle andre arbeiderne ved gruva.

I tillegg til Eggen og Grøtli Fossen gjør Arne Eggen en god jobb som direktør Carl Dahlberg. Mest latter får kanskje May-Britt Mitrovic i rollen som den strenge matronen Brita Bengtsåker.

Musikerne Olav Kjernmoen på fele, Steinar Brekken på trekkspill og Ellen Brekken på kontrabass holder, med Glenn Erik Haugland sin musikk, hele spelet sammen.

Går hele påsken

De som ikke fikk med seg premieren har flere muligheter i uka som kommer. Forestillingen går hver kveld til og med skjærtorsdag.

Produsentene håper mange, både lokalbefolkning og hytteturister har god tid i påsken og har lyst til å oppleve et kulturinnslag innimellom hyttekosen og skiturene.