Stiller ut Marit naken

Knut Aasheim er godt fornøyd med maleriet av Marit Bjørgen. Det pryder plakaten for utstillinga som åpner lørdag. Der henger hun ved siden av ordføreren og andre «folk på Bygda» i Trysil. (Foto: Ingrid Nylund)

Knut Aasheim er godt fornøyd med maleriet av Marit Bjørgen. Det pryder plakaten for utstillinga som åpner lørdag. Der henger hun ved siden av ordføreren og andre «folk på Bygda» i Trysil. (Foto: Ingrid Nylund)

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Knut Aasheim, trysling med pensel, tok fram redskapen da Marit Bjørgen sa hun skulle gå naken i smørebua.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Ho var for feig tel det, men no er a her. Knut Aasheim (88) er fornøyd med sin versjon av skidronninga, sjøl om han måtte male uten den levende modellen.

Nå lar han bildet av Marit i nettoen pryde plakat og program når han stiller ut portretter og litt annet hjemme i sitt eget Galleri Sentralen.

Del på facebook

Har fått trua

Knut er en blid kar som ser lyst på livet og som ser liv og figurer i alt rundt seg. Det forteller huset hans mye om.

Han har alltid kjent kunsten sprenge på, men aldri turt å la den slippe helt til. Nå, i sitt 88. år har han skapt seg et nytt motto: Bli itte for gammal før du har trua på deg sjøl. .

I sin ungdom dro Knut til Arendal for å gå møbelsnekkerlære. Der så han en plakat om et malerkurs, kastet seg på ved en innskytelse og fikk utlevert en kullbit som han forsto han skulle tegne med.

– Jeg hadde aldri sett køl før jeg, men jeg krotet da til noe etter modellen de hadde stilt opp. Da lærerne så tegninga mi, sa de at den skulle i arkivet.

Kulltegninga har han aldri sett siden. Knut Aasheim ble en dyktig møbelsnekker.

Lovende

Det har blitt en god del bilder, og for åtte år siden dristet han seg til å holde utstilling For liksom å ha gjort det, som han sier. Da var han 80 år og fikk høre at han var lovende.

I fjor tok han et portrettkurs og begynte å male for alvor. I tillegg til VM-dronninga har han portrettert ordføreren, folk han treffer «på Bygda», på polet, bak skranken i kommunen, på demensavdelinga på sjukehjemmet. Men tro ikke at det gir rabatt å ha stått modell.

I programmet står det klart og tydelig: «Vennligst ikke prut».

Glad i damer

Som blikkfang for utstillinga har Knut laget Sara i 2,5 meter finer, også hun naken. Sara skal stå ved innkjørsla nede ved vegen og liksom vise vegen til Galleri Sentralen som er i uthuset hos Knut. Navnet kommer av at hjemmet til Knut Aasheim en gang i tida huset telefonsentraldamer. Det passer fint.

– Jeg er glad i damer da, ser du.

Artikkeltags