Pentha tar med seg julesangene hjem

PREMIERE: Bildet er fra søndagens premiere på årets «Mens vi venter» der Marianne Pentha og Øyvind Boye skaper julestemning.

PREMIERE: Bildet er fra søndagens premiere på årets «Mens vi venter» der Marianne Pentha og Øyvind Boye skaper julestemning. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Rett oppunder jul kommer Marianne Pentha til Os og Tynset kirker med julekonserten «Mens vi venter».

DEL

Mandag 19. desember kommer Marianne Pentha og Øyvind Boye med fullt band tilbake til Os kirke, der de også var under suksessturneen i 2015 med «Mens Vi Venter». Etter en helt fullsatt konsert i Os kirke i fjor utvider de nå med en konsert i Tynset kirke tirsdag 20. desember.

– Vi hadde første konsert i går kveld i Farsund, en konsert som gikk kjempebra, sier Pentha, litt trøtt og døgnvill etter at de kjørte hjem i løpet av natten og ikke var i seng før i sjutiden på morgenen.

Bandet består at Torgeir Koppang på piano, Per Erik Tørfoss på slagverk og Geir Kristian Breivik på bass.

Seks konserter

– Dette var den første av i alt seks konserter, sier Pentha, som har sin siste konsert i Vanylven på Vestlandet 22. desember.

Med sine storslagne stemmer satser den godt kjente Os-jenta Marianne og Oslogutten Øyvind, begge kjent fra TV-program som «The Voice» og «Beat for Beat», på å gi sitt publikum den riktig så gode julestemningen midt i adventstiden.

LES OGSÅ: Fikk kulturprisen i Os

Det blir servert kjente og kjære julesanger som tradisjonelle Kimer i klokker, Silent Night og O helga natt, samt mer moderne sanger som Home for Christmas og Himmel på jord.

– Dette er en reinspikka julekonsert. Øyvind og jeg liker å synge duetter sammen, men vi har også med hver våre låter, sier Pentha.

Travle førjulsdager

Hun påpeker at de sikkert kunne hatt flere enn seks konserter, men at det ikke var mulig fordi de begge er så opptatt.

– Dette var det beste vi fikk til i år, særlig fordi Øyvind har en stor rolle i «Singing in the rain», sier Pentha.

Selv lever Pentha en frilanstilværelse i Oslo, og det ekstra travelt før jul.

– Jeg har til vanlig 13 sangstudenter hver uke og dirigerer også to barnekor, i tillegg til at jeg er med i et samisk band Ánná Suolo som gir ut singel i desember og plate i mars, sier Pentha.

– Og torsdag skal jeg kore med Reidun Sæter og Jørn Hoel på en annen julekonsert, så det går virkelig slag i slag, smiler hun.

Artikkeltags