Gå til sidens hovedinnhold

Klar for Quiz-OL i Aten

Artikkelen er over 5 år gammel

Quiz-kongen Thomas Kolåsæter fra Trysil er på plass i Aten, der han skal delta i Quiz-OL.

Mesterskapet starter torsdag og varer til søndag. Det er en rekke klasser, og det er mulig å konkurrere individuelt, som par, som landslag og som klubblag. Det er også en rekke temaquizer.

– Det et går altså an å bli OL-mester i quiz i for eksempel litteratur eller film, forklarer Kolåsæter, som kan se tilbake på en rekke seire i quizkonkurranser nasjonalt og internasjonalt. Det er første gangen han er med i Quiz-OL. Første gang han var med i EM og VM, var i 2006.

Kolåsæter er naturlig nok på det norske landslaget.

– Individuelt, par og landslag har høyest prestisje. Landslaget har medalje som mål. Vi er ganske gode og er godt forberedt. Vi har greid noen tredjeplasser i EM tidligere, men nå er for eksempel USA med, og de kan nok blande seg inn i toppen. England er favoritter. En som er med fra USA, er Ken Jennings, som vant Jeopardy 74 ganger på rad i hjemlandet. For meg individuelt hadde det vært utrolig artig med medalje. Men det realistiske er nok å håpe på topp ti. Da kommer man med i en ekstra finalerunde og er liksom med i det gode selskap. I temaquizene har jeg ikke så høye forhåpninger, siden jeg er litt god på alt, sier Kolåsæter, som for øvrig skriver den ukentlige og populære quizspalten i Østlendingen.

LES OGSÅ: Ble nordisk quizmester

Kommentarer til denne saken