Derfor måtte tittelen på årets revy i regi av Sømådalen Theaterselskab bli Trident Puncture.

– Undertittelen kunne kanskje vært: «En revy uten kjettinger» Det skal dog sies at Theaterselskabet har langt mer erfaring på revy enn det enkelte nasjoners kjøretøyer hadde på norske vinterveger, sier Hans Olav Trøan, revysenior og alt-mulig-mann i Sømådalsrevyen gjennom en årrekke.

Et tjuetall aktører fra grenda med ca. 80 innbyggere har nå jobbet ivrig med manus og øvinger siden oktober, og innbyr til premiere i Skogtun, Sømådalen 4. juledag.

Revyen vil by på soldater og militærliv av mange slag. Både innrullering, kamphandlinger og ikke minst erstatningsoppgjør i ettertid er noe av det som blir kommentert. Og sjølsagt mye sang og musikk, slik det alltid er i Sømådalen.

Theaterlaget summerer også opp hva folk snakket om i 2018. Vi får overvære panikken det ble da ryktene viste seg å være sanne om at bilvrak-plassen på Tolga skulle stenges. det blir anledning til å bivåne kampen om Knut Arild Hareides sjel. Lokal næringsutvikling med og uten trekkspill er også et hett tema. Landbruket sliter med sommerens tørke og må sette fantasien i sving for å finne løsninger. Mannen har for øvrig heller ikke fallt ennå, og TV2 skal være sett i Sømådalen i sommer...

– Er det noen som absolutt bør komme på forestillingen?  Tja … Anders Lillebo kanskje, sier Hans Olav Trøan.

Revyen reiser på turné til Tufsingdalen 5. januar. Der blir det dansefest med Michigan etter forestillingen.