August (18) og Alex (20) fikk ungdommens kulturpris

STORT: – Det er virkelig hyggelig at kommunen setter pris på oss, sier bowlingspiller Alexander Beck, som i helga fikk ungdommens kulturpirs i Åsnes. Til venstre Lill Heidi Myevold som tok i mot prisen på vegne av sin sønn August.

STORT: – Det er virkelig hyggelig at kommunen setter pris på oss, sier bowlingspiller Alexander Beck, som i helga fikk ungdommens kulturpirs i Åsnes. Til venstre Lill Heidi Myevold som tok i mot prisen på vegne av sin sønn August. Foto:

Alexander Beck og August Myrvold er to unge menn som er i norgestoppen i sine idretter. De setter Åsnes og Solør på idrettskartet med sine prestasjoner i henholdsvis bowling og langrenn.

DEL

Lørdag ble de hedret i forbindelse med UKM i Åsnes. Ungdommens kulturpris ble delt mellom de to. Beck var selv til stede på scenen i en helg med bowlingfri og tok i mot utmerkelsen.

Myrvold var bortreist på konkurranse og gikk sin første 15-kilometer på imponerende vis og tok en tredjeplass. I hans fravær fikk mor Lill Heidi entre scenen og hente prisen.

Har klare mål

Både Myrvold og Beck har klare mål. De hevder seg helt i toppen nasjonalt i sine idretter, og begge er villig til å satse mye for å nå høyt internasjonalt nivå.

August er elev ved NTG på Lillehammer og går langrenn for Kjellmyra, mens Alexander har spilt i mange år for Solør BK. Begge har markert seg i landstoppen i flere år, og begge har ambisjoner om å drive det enda lenger.

Mens August er skoleelev, er Alexander i jobb. Lørdag kveld kunne de entre scenen i Rådhuskinoen kulturhus på Flisa og ta i mot fortjent heder og ære for måten de har satt Åsnes enda mer på idrettskartet. Det vil si, August var borte for en konkurransehelg, og mor Lill-Heidi kunne stolt hente sønnens pris.

HEDRET: August Myrvold var i full fart i løypa da ungdommens kulturpris ble delt ut.

HEDRET: August Myrvold var i full fart i løypa da ungdommens kulturpris ble delt ut. Foto:

– Det er stort å få denne prisen. Jeg skulle gjerne vært der selv, men i helga gikk jeg min første 15-kilometer. Det gikk bra. Tredjeplassen i fellesstarten er jeg veldig godt fornøyd med. Måler er å kjempe i toppen internasjonalt etter hvert, sier August Myrvold, som nå forbereder seg til NM på Konnerud.

Medaljefangst

Alexander Beck har vært i den nasjonale bowlingtoppen som junior i flere år, og han fortsetter å gjøre det også som seniorspiller. Han kan alt vise til en stor medaljefangst, NM-titler som junior og senior og er fast på Solør BKs eliteserielag som har vunnet serien flere ganger og alltid kjemper om medaljer. Han har vært fast på det norske juniorlandslaget og er nå blant seniorene det satses på i norsk bowling.

– Målet er å spille bowling i inst 20 år til hvis kroppen holder. Det tar på også i denne sporten. Jeg regner med at det blir Solør BK jeg skal representere i disse årene framover. Jeg kommer nok til å bli boende hjemme i Solør, sier Beck.

Det er ungdomsrådet i Åsnes som plukker ut de som får tildelt ungdommens kulturpris. Det er flere unge idrettsutøvere som har fått den tidligere.

Artikkeltags