I tur og orden sto en lokal supergruppe bestående Gunnar Fjeldseth på hammondorgel, Kjetil Maribo på gitar, Odd Erik Fleischer på bass og Per Ivar Stræte på trommer, fra før kjente Sears Crossing og The Contenders på scenen i en mer eller mindre non stopp-konsert over rundt fire timer.

Mellom 250- og 300 personer rocket rundt eller fulgte musikken fra sitteplass.

Lysten på mer

Gunnar Fjeldseth er fra før kjent som sjefen i Wildstones på 1960-tallet og senere Gunnar Fjeldseth Band, et danseband som vant en rekke nasjonale priser.

 

Hammondorgel og saksofon har vært hans instrumenter, og da han entret scenen i rådhuset for å spille med den nevnte supergruppen var det på orgel og med låter av Deep Purple og Spencer Davies Group, blant annet.

– Jeg har aldri spilt Deep Purple før vi øvde litt sammen til denne konserten. Det gikk vel noenlunde bra. Vi kunne sikkert med hell ha øvd mer. Men vi fikk gode tilbakemeldinger. Så det er ikke fritt for at jeg er lysten på litt mer av dette. Vi får se hva det blir til, sier Fjeldseth.

Han holder det ellers fortsatt litt gående med noen spilleoppdrag. Og når han, Vidar Dybendal og Arild Nygaard øver og koser seg i øvingslokalet på Sletta i Åsnes, er mye orgeljazz som spilles.

Om det Blå spetakkelet i Rådhuskinoen kulturhus ellers, sier han følgende:

– Jeg er imponert over Kjetil Maribo på gitar. Jeg tror han mest har spilt for seg selv og kanskje ikke vært så mye i vinden. Han overrasker meg virkelig og er absolutt ingen smågutt på gitar.

 

Sears Crossing var nummer to på scenen og presenterte de to nye låtene på den ferske singelen. Bandet fikk mange nye beundrere under spetakkelet i mars. De ble ikke mindre trofaste etter dette.

Contenders-jubileum

The Contenders var et nasjonalt kjent band på 1990-tallet med blant annet låten «Radioland.» Nå synger de i hovedsak på norsk, har utvidet bandet med to blåsere og er i ferd m, ed å legge opp en turné i forbindelse med 30-årsjubileet i 2018. Det er ikke umulig at Åsnes og Flisa blir et sted på den turneen.

– På 1990-tallet spilte vi ofte fra Trondheim og nedover hele Vestlandet. Det er sannsynlig at vi kommer til å gjøre om igjen i alle fall noe av den ruten, sier mannen bak trommene, Per Ivar Stræte.

 

– Ellers må jeg bare legge ut et lite signal om at vi veldig gjerne vil spille under Solørmart´n igjen. Der er det alltid tettpakket med folk og god stemning, legger Stræte til.

Contenders avsluttet det blå spetakkelet fredag kveld og skuffet som vanlig ingen. De mellom 250- og 300 i salen burde selvsagt vært langt flere.