Nominert til Spellemann: – En helt absurd opplevelse

KAN VINNE SPELLEMANN: Signe Marie Rustad fra Elverum er nominert til Spellemann-pris i klassen for årets beste Country-plate for sin nyeste utgivelse «Hearing Colors Seeing Noises».  Spellemann deles ut lørdag 28. januar.

KAN VINNE SPELLEMANN: Signe Marie Rustad fra Elverum er nominert til Spellemann-pris i klassen for årets beste Country-plate for sin nyeste utgivelse «Hearing Colors Seeing Noises». Spellemann deles ut lørdag 28. januar. Foto:

– Før har jeg prøvd å si til meg sjøl at Spellemann ikke er så viktig. Men det er virkelig stort, stråler Signe Marie Rustad. Frida Ånnevik, Picazzo, Eli Storbekken, Sigurd Hole og Matoma er også nominert til landets gjeveste musikkheder.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Hun laget sin andre plate i ammetåke med sønnen Georg med seg i studio. Resultatet tok så vel kritikere som publikum til sitt bryst. Uttalelser som: «Dette må være Spellemann-materiale» og «Årets beste plate», har haglet. Men Signe Marie Rustad fra Elverum har ikke turt å tro på det likevel.

– Jeg har sett Spellemann-showet på tv, og aldri tenkt at var noe som kunne hende meg. Og dermed har jeg nok forsøkt å tenke at det heller ikke var så viktig. Denne plata har vært så utrolig personlig for meg, og bare det at noen vil høre på den, og liker den, er stort. Også blir jeg nominert! Åh, jeg ble skikkelig glad! Det er en stor anerkjennelse, jubler Signe Marie Rustad, som etter ei jul der hele familien var nede for telling med sjukdom, nå er på beina igjen og ute på turné. 26. januar går turen til kulturhuset i Elverum.

– Det gleder jeg meg skikkelig til. Det er alltid spesielt å spille på hjemmebane, sier Signe Marie, som også har med seg Annar By på platen.

Comeback-suksess

Spellemann kan det også bli på bandet Picazzo fra Solør. Veteranene gjorde comeback i 2014, og kom i fjor ut med plata «Blindvei», der de sjøl har hatt styringa på alt fra tekster og melodier til produksjon.

– Det er ekstra stas å bli nominert for noe vi står så til de grader inne for, smiler frontfigur Tommy Michaelsen.

Gutta inviterer 4. februar til 25-årsjubileumsfeiring i Kongsvinger, en konsert som også blir en liveinnspilling.

Vil skape nysgjerrighet

Frida Ånnevik fra Hamar, som nå begynner å bli erfaren både i å vinne og bli nominert til Spellemann, er nominert for sin nyeste plate, «Her bor».

– Det er så svært å bli nominert! Og det med ei plate jeg er innmari stolt av, laget med et band som bidrar til de grader til låtene mine. Også er det den første plata der jeg er medprodusent med Kåre Chr. Vestrheim. Jeg er ordentlig stolt og glad, sier hun.

Eli Storbekken fra Tolga og Sigurd Hole fra Rendalen er nominert for sin plate «Fabel».

– Det er så hyggelig! Jeg er da også så heldig, tenk en veteran som meg kan få samarbeid med så dyktige musikere, sier Eli Storbekken, som i mange år har lagt vekt på historiefortellingene i folkemusikken.

– Med Sigurds flotte musikalske uttrykk håper jeg at vi kan skape litt nysgjerrighet.

– Jeg er ordentlig stolt av plata. Å bli nominert er veldig stas, smiler Sigurd Hole.

Matoma, Tom Stræte Lagergren, fra Åsnes er nominert til to priser, både i kategorien for Årets låt, «False Alarm» med Becky Hill, og Årets Nykommer/Gramo-stipend. I tillegg er Hans Hulbækmo nominert til Spellemann i kategorien jazz med bandet Moskus og i klassen for folkemusikk med Anders Røines Kristine Valdersdatter-prosjekt.

Artikkeltags