Høytid og mangfold i Millas ånd ble kjempesuksess

– Dette ble så vellykket at vi kommer til å gjenta det hele. Det blir flere romjulskonserter i årene framover, sier leder i Stiftelsen Tater-Millas venner, Nora Pettersen. Våler kirke var fullsatt med små og store under den første konserten.

DEL

Folk kom fra lokalmiljøet i Solør, mange var langvegsfarende, blant annet fra Sverige. Artister fra det reisende folk og flere gjesteartister sørget for at det ble en lørdagskveld i kirken som alle frammøtte vil huske.

– Dette var høytid og mangfold. Dette skal bli en tradisjon med brubygging mellom oss og lokalbefolkningen ellers. Det er mye hjertelag i Solør, og det skal vi gjøre vårt for å ivareta på best mulig måte, sier leder i stiftelsen, Nora Pettersen.

Hun var selv en av dem som underholdt på en konsertkveld med 25 nummer framført av Elias Akselsen, Ebba Forsberg, Løten Storband, Trine Cecilie Kvambe, Rita Lysgård, Lillebror Vasaasen og Oline Bakom, samt flere barn i deler av konserten.

Det hele ble avsluttet med «Deilig er jorden» og blomsteroverrekkelser til alle artistene. Det var en gratiskonsert, og gjentakelse blir det altså neste romjul.

– Ebba Forsberg fra Sverige sa etter konserten at dette var en historisk reise. Det kan jeg bare si meg enig i, sier lederen i Stiftelsen Tater-Millas venner, Nora Pettersen.

Det er styret i stiftelsen og deres medhjelpere som har jobbet med konserten, lystenning på kirkegården og julebord på Heia. Styret består av Nora Pettersen som leder, styremedlemmene Thor Engebretsen, Elin Anderson, Sandra Gustavsen og August Embretsen. Vara til styret er Kjell Ivar Berget og May Karlsen.

Artikkeltags