Suksessen AnJazz

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Det er ikke småting Anja Katrine Tomter har klart å arrangere i år. Årets AnJazz festival kan by på noe for en hver smak. Fredag var storgruppa The Real Group på besøk i Hamar-domen, og i kveld står trommisen til Prince, John Blackwell, på scena!

DEL

Hamars lille musikkfestival AnJazz ble arrangert for første gang i april 2005, og Quality Astoria hotell var arena for alle konsertene. Blant artistene fant man blant andre Helge Lien Trio, Guro Moe/Tor Kvande Jazzduo, Dr. Bekken, og også noen lokale innslag i form av No Funky Name og Damenes Aften. Det ble spilt kvalitetsmudikk to dager til enda, og tilbakemldinger fra både publikum og musikere var så gode at arrangøren valgte å satse videre, og dessuten utvide med en dag! Dette betyr også at flere scener må tas i bruk, så nå benyttes både domen og Hydranten, sammen med Astoria.

The Real Group; en stor attraksjon

Billettsalget har vært upåklagelig, og dag én gikk som smurt ifølge festivalgeneral Anja Katrine Tomter.
- I Går (fredag) hadde vi besøk av The Real Group i Hamar-domen, og det var helt fullsatt. Gruppa har vært der og spilt før, og jeg visste de ville tilbake. Derfor jobbet jeg hardt for å få dem med, forteller en fornøyd Tomter til Hamar-Dagblad.
- De gleder veldig mange med live-musikken sin, og de hadde stjerner i øynene etter konserten i går. Hun legger også til at konsertene på Astoria var veldig koselige med musikk for en hver smak.

Lørdag størst

Allikevel er det nok lørdag kveld som kommer til å bli den store begivenheten. Her har forhåndssalget av billetter vært best. Og det er nok ikke uventet. I kveld stiller nemlig en av verdens mest kjente trommeslagere opp på Hydranten. John Blackwell! Hvis du ikke har hørt om ham, har du nok allikevel hørt ham. Han er trommisen til Prince, og har i kveld med seg jazz-bandet sitt ”John Blackwell Company”.

- Her har jeg merket ganske stor pågang fra folk langt utenfor Hamar som vil komme og få med seg konserten, forteller Tomter stolt.

”Enkvinnesforetak”

Som om ikke AnJazz er en stor nok suksess i seg selv, er det mer imponerende å vite at det kun står én liten dame bak det hele. Det gjorde det også i fjor; men ikke neste år.
- Jeg ønsker selvsagt å fortsette med dette, men jeg må organisere annerledes. I år fikk jeg hjelp av Tore Verne som stilte som teknisk arrangør i domen, men vi må være flere. Jeg plages av veldig dårlig samvittighet når jeg får så mange store stjerner på besøk, men ikke får tid til å være nok sammen med dem. Det er dårlig gjort overfor dem, hevder Tomter, vel vitende om ansvaret hun som arrangør har.

Det er lett å se at det ligger mye hjerte bak AnJazz festivalen, og vi kan være trygge på å få enda flere flotte musikk opplevelser også neste år, første helg etter påske dersom tradisjonen opprettholdes.

Artikkeltags