Det er Thorleif Linhave Bamle som overtar som teatersjef hos Teater Innlandet når sittende teatersjef Janne Langaas' åremål går ut 1. januar 2020.

– Da jeg våknet i morges kjente jeg en kribling i magen. Jeg er så glad for at vi landet på Thorleif. Teater Innlandet har fått den beste sjefen vi kunne ha håpet på, sa en entusiastisk Teater Innlandet-styreleder Randi Eek Thorsen.

14 søkte på jobben som ny teatersjef. Teater Innlandet-styrelederen satt med mange sterke navn på blokka og fortalte om en grundig prosess som til slutt endte med et enstemmig styre.

Og hun fortalte at de lette etter en helt spesiell person i ansettelsesprosessen:

– Vi skulle ha en teatersjef med evne til å koble teateret på samfunnet, en person som er med og aktualiserer og plasserer teateret i samfunnet. En person med gode og interessante kunstneriske perspektiver. Og en god leder og samarbeidspartner med alt som lever rundt oss i denne kjemperegionen, som blir større enn Danmark når vi etterhvert blir ett. Thorleif har imponert og begeistret oss, sa Thorsen.

Apropos Danmark. Bamle har mange lenker til Danmark. 38-åringen er opprinnelig fra Odense, men er vokst opp på Rykkinn. Han har blant annet utdannelse fra Copenhagen Business School på den lange CVen, hvor siste stopp har vært organisasjonsleder i Folkeakademienes Landsforbund.

Han har en master i teatervitenskap fra Universitetet i Bergen og Københavns Universitet. Hos Copenhagen Buisnes School tok han en mastergradspesialisering innen ledelse og strategi.

Han har vært kunstnerisk leder for Bergen prosjektteater og har hatt flere oppdrag som regissør.

– Med Thorleif har vi fått en veldig komplett kompetanseperson på plass. Han har lederutdannelse og tung erfaring sammen med en praktisk bakgrunn fra teateret. Og han har en personlighet som raskt avslører at Innlandet har fått en ressurs.

Det var en glad og entusiastisk påtroppende teatersjef som møtte pressen i Hamar:

– Det føles som første skoledag. Og jeg har en fornemmelse av å komme hjem. En ring har sluttet, for jeg søkte her også i 2010. Men jeg er veldig glad for at jeg ikke fikk jobben da, sier Bamle og smiler.

– Å få komme inn dørene her, og bli mottatt av styreleder og de ansatte på denne måten er jo rørende. Helt fantastisk.

Han mener Janne Langaas har utført jobben som teatersjef på en utmerket måte, og at han i mellomtiden har fått verdifull erfaring som gjør han bedre rustet til å ta jobben denne gangen.

– Det er spennende å komme til et sted hvor det er en stolthet og eierskapsfølelse til teateret i regionen. Jeg gleder meg til å flytte til Hamar og bli kjent med området og alle de spennende personlighetene som finnes her og med de som har vandret rundt her.

– Hvordan blir teateret under deg?

– Jeg skal forsøke å lage et teater som angår oss alle, hvor vi er i livet. Vi skal spille for alle og vi skal spille for de få. Teater Innlandet har laget mange flotte produksjoner, og de har klart å samarbeide med andre aktører i regionen. Jeg håper at vi kan fortsette å lete etter og styrke og dyrke regionale kreftene som allerede finnes her.

De som søkte stillingen var:

Jason F. Peter (44) Selje, Thorleif Linhave Bamle (38) Oslo, Cecilie G. Lundsholt (36) Ålesund, Harald Engan (31), Oslo, Gianluca Iumiento (35) Nesoddtangen, Betine Fiskaa Johannessen (34) Tynset, Brendan McCall (46) Oslo, Øivind Roos (53) Kongsvinger, Marie Othilie Hundevadt (32) Lillehammer, Gard B. Eidsvold (52) Oslo, Lene Therese Teigen (56) Oslo, Inger Oliv Strand Butel (49) Sørum.

I tillegg er en mann på 43 år og en kvinne på 29 år unntatt fra å stå på offentlig søkerliste.