Gå til sidens hovedinnhold

Barnemusikkteateret setter opp Trollmannen fra Oz

Artikkelen er over 4 år gammel

Regissør og elverumsing Knut Erik Engemoen er igjen på plass for å lose unge teaterspirer i Elverum Barnemusikkteater trygt fram til premiere 3. november. I år står Trollmannen fra Oz på plakaten for Elverum Barnemusikkteater.

Sammen med 31 skuespillere mellom 10 og 18 år, fem musikere med Erik Larsen i spissen og regissør Knut Erik Engemoen, er øvinger og forberedelser i Elverum Barnemusikkteater i full gang. Målet er premieren i Elverum kulturhus fredag 3. november.

Dramatisk

Årets forestilling tar utgangspunkt i den amerikanske musikalen og eventyrfilmen fra 1939 og barnebøkene om Trollmannen fra Oz av Lyman Frank Baum, som filmklassikeren var basert på. Men selvsagt med lokale tilpasninger. Vår Dorothy komme ikke fra en gård i trygge omgivelser Kansas, USA, men fra Hedmark. Drømmen om noe annet enn det trygge, noe mer spennende og at gresset er grønnere på andre siden, er derimot den samme.

- Når den grusomme nabokona beskylder Dorothy for å ha stjålet epler og ingen tror på hennes forklaring, ønsker hun seg til et sted langt over regnbuens farger - og havner der. I landet Oz blir hun tatt imot som en heltinne for ved ankomst tar hun nemlig knekken på den onde heksa fra Øst, men snart er idyllen over, sier Engemoen. Regissøren lover mye spenning, god musikk og teaterprestasjoner.

Dugnad

- Billettene legges ut mandag. Som vanlig kjører vi grupperabatt, skreddersydd for skoleklasser som ønsker å samle foreldre og elever til en hyggelig høstopplevelse. Andre grupper er selvsagt også hjertelig velkommen til å benyttes seg av tilbudet om rabatterte billetter, sier leder for Elverum Barnemusikkteater, Regine Behrens Dyreng.

Hun forteller at teateret er dugnadsdrevet og alle foreldre leverer dugnadsinnsats på ulike områder. Her står blant annet scenesnekkere, kostymesyersker, sminkøser og rekvisittansvarlige på fram til den store premieren i begynnelse av november.

Kommentarer til denne saken