Gå til sidens hovedinnhold

Glimrende gjennomført av Spell! Sommerleir

Artikkelen er over 4 år gammel

De 24 barna som denne uka har deltatt på Spell! Sommerleir i Trysil viste fredag fram hva de har lært. I salen satt spente foreldre, søsken, besteforeldre og andre slektninger, og fra scenen imponerte de dyktige skuespillerne.

I løpet av det som i teatersammenheng må kalles veldig få dager har instruktørene Ingrid Granrud Skaaret og Eva Petershagen Åsbø virkelig klart å løfte fram talentet hos deltakerne. Det var en gjeng med skikkelig flinke barn og ungdommer som viste forestillingen Hans og Grete i Hagelund.

Godt innøvd

Hans og Grete er et kjent eventyr som handler om to barn som blir satt ut i skogen på grunn av matmangel hjemme. Ute i skogen kommer de over et hus laget av godteri bebodd av ei slem heks.

Alle elementene, folk og heks, så vel som skog og godteri, ble personifisert av skuespillerne. De laget lydeffekter og var meget gode stemningsformidlere gjennom eventyret. Å øve replikkene var tydeligvis ikke noe problem, alt satt som det skulle.

Fargeeksplosjon

Fra de dystre fargene og relasjonene hjemme havnet barna i en eksplosjon av farger da de omgitt av fargerikt godteri treffer på heksa, som var svært så ivrig etter å fete dem opp for å kunne spise seg god og mett på dem.

Heldigvis greide Grete, spilt av Vilde Hammer, å dytte heksa inn i ovnen slik at Hans, spilt av Floris Nelissen, kunne komme ut av fangenskap og de to kunne endelig rømme hjem til den snille storebroren sin.

Scenevante

Med en utrolig ro greide de 24 barna å formidle historien uten å vise et snev av nervøsitet.

Kultursjef Roar Vingelsgård berømte dem alle som én for å vise et flott, spennende og morsomt spell, samtidig som han satte det hele i sammenheng med kommunens oppvekstmodell som sier at barn og unge i Trysil skal lære seg å stå på ei scene.

– Her er det helt tydelig at flere allerede har stått på ei scene før, sa han.

Instruktør Granrud Skaaret forteller at det hadde vært ei artig uke der fokus har vært like mye på prosessen som på selve forestillinga.

– Vi har lært hverandre å kjenne, og ikke minst utviklet den selvtilliten som behøves for å kunne prestere så bra på scenen, smiler hun.

Les også

Sprelske takter fra Spell

 

Kommentarer til denne saken