– Vi som har jobbet mye med dette gleder oss veldig til en tredje runde med storkonsert på Stortoget. Hvert år gjør vi noen små justeringer for at dette skal bli en enda bedre opplevelse for de 12.000 som kommer, sier Morten Midtlien.

Kultursjefen gir deg alt du trenger å vite for at årets Stortorget-konsert skal bli en hyggelig opplevelse.

– For å sikre seg at man får med seg konserten må folk komme tidlig. 12.000 mennesker skal sluses gjennom billett- og sikkerhetskontroll, og det vil ta tid, advarer Midtlien.

Inngangen er i Kirkegata. Herfra sluses konsertpublikummet inn på et innkapslet torg.

– Ha billettene klare slik at det går fort. Og ikke ta med deg gjenstander som ikke skal tas med på en konsert. Store bager, stort kamerautstyr eller egne stoler er forbudt å ta med inn på konsertarenaen. Det samme er paraplyer. Vi selger noen regnponchoer, men har ikke nok til alle. I tilfelle regnet bøtter ned, kle deg etter værforholdene, råder Midtlien.

Dørene åpner klokka 18.00. En time senere står oppvarmer, Hamar-artisten Terje Nordgarden med band, på scenen.

– De som ønsker å sitte bør komme tidlig. Det er noen benker på Stortorget pluss sittemuligheter på Heia Hamar-området. Ellers bør man belage seg på at man må stå under hele konserten. Vi har også egen HC-rampe, for dem som har behov for å komme inn med hjelpemidler.

Det serveres mat, øl, vin og alkoholfritt drikke på konsertområdet.

– Smak av Innlandet skal stå for maten. I tillegg til mat fra Hai Hang og noen andre aktører. En kan godt komme skrubbsulten, for det skal være et godt mattilbud under konserten.

Det er matservering langs venstre side ned Kirkegata, utenfor Torghjørnet og langs kulturhusveggen.

På området er det 28 meter med bar, hvor man tar kredittkort. Baren ligger i bakkanten av arenaen - mot kinoen og Toghjørnet.

– Nytt av året er at vi har flyttet toalettene ut av arenaen. Nå må man gå mellom Heia Hamar og Basarene og mot lekeparken for å finne det nye toalettområdet.

Det betyr at Strandgata er stengt for trafikk.

– Faktisk stenger vi gata for trafikk allerede søndag og åpner den ikke for trafikk før onsdag, dagen etter konserten. Vi har funnet ut at det er vanskelig å unngå stenging, med all logistikken rundt konserten, med trailere, scene og alt annet som skal leveres. Derfor måtte vi dessverre stenge veien.

Magne Furuholmen, Paul Waaktaar-Savoy og Morten Harket entrer scenen rundt klokka 21.

Konserten varer i cirka to timer.