1.500 fikk med seg kontrastfylt og sterk «Anna i ødemarka»-forestilling i Engerdal

ANNA: Som vanlig hadde Hilde Drevsjømoen rollen som Anna under årets "Anna i ødemarka"-forestilling i Engerdal

ANNA: Som vanlig hadde Hilde Drevsjømoen rollen som Anna under årets "Anna i ødemarka"-forestilling i Engerdal Foto:

Nesten 1.500 tilskuere som fikk med seg sommerens «Anna i ødemarka»-forestilling på Engerdalssetra opplevde en mørkere og dystrere side av Annas historie, enn det Kopparleden teaterlag har framført tidligere.

DEL

Men da de muntre og lettere stundene samtidig også ble mer synlige, var årets forestillinger, som ble regissert av Ida Høy, mer kontrastfylte enn de som tidligere har vært framført på den provisoriske innlandsscenen.

29 skuespillere, både amatører og profesjonelle, de fleste fra Engerdal og Trysil, framførte årets forestillinger.

De tre kveldsforestillingene og de to dagforestillingener ble spilt for så godt som fullsatte tribuner, noe som betyr at nesten 1.500 mennesker overvar «Anna i ødemarka» i Engerdal.

De fikk oppleve et sterkt og godt samspill mellom produsent Hilde Drevsjømoen, som spiller Anna, og Karl, i Espen Alknes' skikkelse. Det ubarmhjertige og harde livet i ødemarka ble også godt synlig gjennom sjølfolket på Vollen; temperamentsfulle og morsomme Tyri (Carina Axelsson), Jo's varme og ærlige engasjement i Einar Hyllvangs skikkelse og stødige, men samtidig usikre Johan spilt av Sten Bjørge Skaslien Hansrud.

– Kapellmester Anders Lillebo leder et orkester boblende av energi, lekenhet og musikalsk tyngde, og med helt riktig lys, lyd og kostymer føler vi at ødemarka lever. Et nydelig tilskudd er den store barnegjengen som er med i år, skriver Hilde Drevsjømoen i en e-post.

Hun er strålende fornøyd med det høye forhåndssolgte billettantallet, samt at så mange tok turen langveisfra.

– Det gir oss en stor stolthet og glede over at folk planlegger i lang tid å komme for å se på oss. Med fem nesten utsolgte forestillinger i forhold til fjorårets fire, er det en stor økning, og vi gleder oss til å satse enda større i 2021. Da er det 10 år siden vår første produksjon av Anna i ødemarka som Kopparleden teaterlag, så det blir et heidundranses jubileumsår! Vi sees i ødemarka, skriver hun.

Artikkeltags