Med på notene fra første tone

LITT NERVØSE: Iselin Solvang, leder av Jordet Skolekorps, var godt fornøyd med gjennomføringen, men hun innrømmer at mange av medlemmene i Jordet Skolekorps og Trysil Skolekorps var nervøse før de skulle i ilden i Hagelund lørdag kveld.

LITT NERVØSE: Iselin Solvang, leder av Jordet Skolekorps, var godt fornøyd med gjennomføringen, men hun innrømmer at mange av medlemmene i Jordet Skolekorps og Trysil Skolekorps var nervøse før de skulle i ilden i Hagelund lørdag kveld.

Artikkelen er over 1 år gammel

At de møtte skuespillerne for første gang få timer før forestillingen «Korps – en slags kjærlighetshistorie» i Hagelund lørdag, skulle ingen tro. For skolekorpsene i Trysil var til de grader med på notene – fra første tone.

DEL

Jordet Skolekorps og Trysil Skolekorps var de første lokale korpsene som fikk delta på forestillingen til Knut Nærum. Den hadde urpremiere i Hamar fredag, er Teater Innlandets storsatsing denne høsten, og skal spilles på 24 kulturhus i Hedmark og Oppland fram til 25. november.

Imponerende

Skuespillerne Ida Holten Worsøe og Tom Styve gjennomførte en svært imponerende forstilling, der de gjennom forskjellige rollefigurer fortalte en korpshistorie som nok mange av korpsmedlemmene på scenen, og kanskje også tilskuerne i salen, kunne kjenne seg igjen i.

Her sto selvsagt kjærlighet sentralt, slik tittelen forteller, men også prestisje, korpsånd og ikke minst, karakterenes forhold til sine smått nevrotiske foreldre, var temaer som ble berørt i den halvannen time lange forestillingen.

Hele tiden sørget de 34 medlemmene i Jordet Skolekorps og Trysil Skolekorps for å gi historien den forventede og nødvendige ramme. Med stødige hender og sterke lunger spilte de åtte fellesnumre, blant annet «House of the Rising Sun", "Rudolf er rød på nesen» og selvsagt korpsslageren framfor noen; «Norge i rødt, hvitt og blått».

- Mange var spente

Iselin Solvang, leder av Jordet Skolekorps, var godt fornøyd med gjennomføringen – spesielt med tanke på at medlemmene kun fikk møte de to skuespillerne få timer før de gikk på scenen.

– Vi har jo øvd på sangene siden skolestart, men først i ettermiddag fikk vi beskjed om nødaktig vi skulle inn, så mange var nok veldig spente. Men jeg synes vi klarte oss veldig bra. Det var moro å møte skuespillerme, og ikke minst, å få være med på en så stor forestilling, sier Solvang.

Avslutter i Moelv

Onsdag vises forstillingen i Elverum. Da er det medlemmer fra Elverum Barne- og Ungdomskorps, Hernes Skolekorps og Rena Skolekorps som skal til pers.

Torsdag fortsetter Worsøe og Styve til Røros, og fredag, lørdag og søndag vises «Korps – en slags kjærlighetshistorie» på henholdsvis Tynset, Koppang og Rena.

Turneen avsluttes med to forestillinger i Hamar 23. og 24. november, og en, den aller siste, i Moelv, 25. november.

Artikkeltags