At skyene etter hvert trakk seg bort, slik at DDE-kjempen kunne spille i strålende høstvær, hjalp selvsagt, men Bjarne Brøndbo var i seg selv varmekilde god nok til å skape en fest som var gjenåpningen av det gamle landemerket verdig.

Kastet lue og jakke

I 50 minutter holdt Brøndbo på utenfor brannvakthytta, og blant de gamle slagerne som publikum fikk servert, var selvsagt «Rai Rai», den som de fleste kjenner som «Her blir det liv».

Dette var Brøndbos første konsert på toppen av et fjell, og han var godt kledd, med lue og tjukk jakke. Etter hvert spilte han seg varm nok til å kaste både lue og jakke, slik at han avleverte de siste sangene bare iført genser.

Samarbeid

Konserten var en verdig og fin markering av den etterlengtede gjenåpningen av hytta som ble bygget i 1935, ble beskutt med mitraljøser av tyskere under krigen, og har stått tom siden driften ble stengt i 1966.

Gjenoppbyggingen har vært et samarbeid mellom Trysil Utmarkslag og Nybergsund Idrettslag. I sommer har spillere, ledere og medlemmer i Trysils beste fotballag sammen med Anders & Frode Bygg bygget den opp igjen på dugnad.

Lørdag solgte idrettslaget T-skjorter og gensere, hamburgere og drikke.

T-skjorteauksjon

Idrettslaget auksjonerte også bort ni nummererte T-skjorter. Det skulle opprinnelig ha vært ti, men ettersom den ene etter sigende var blitt stjålet, ble det kun ni ...

Alle plaggene, bortsett fra skjorten som bar nummer en, ble solgt for 500 kroner. Den attraktive enerskjorten gikk for hele 2.700 kroner.

Alle inntektene fra arrangementet går til nytt kunstgressdekke på stadion i Nybergsund.

– Eventyrlig

Svein Skarpmo, som var hovedansvarlig for arrangementet, er strålende fornøyd.

– Det var litt kaldt til å begynne med, men da sola etter hvert slapp igjennom, og vinden ga seg, ble det helt eventyrlig der oppe, sier han.