Brydalen Ungdomslag med «Høgget» også i 2017

BLOD PÅ TANN: Nicolay Venstad  i Brydalen Ungdomslag og prosjektler Elisabeth Jæger Rusten for «Høgget».

BLOD PÅ TANN: Nicolay Venstad i Brydalen Ungdomslag og prosjektler Elisabeth Jæger Rusten for «Høgget». Foto:

Brydalen Ungdomslag søker Tynset kommune om utvidet tillatelse til å få arrangere «Høgget» todagers også i 2017.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

I fjor fikk de dispensasjon fra LNF-bestemmelse (Landbruk, natur og friluftsområde) til å ha et arrangement i Spekkhogget en gang i august per år, med en varighet på to år med muligheter til forlengelse to år om gangen i inntil 10 år. Denne gangen gjelder søknaden utvidelse av tidligere vedtak for å benytte amfiet til arramenter inntil fire ganger i året.

Bruk av landbruksvei

Samtidig søker Brydalen Ungdomslag også om dispensasjon fra bestemmelsene om motorferdsel i utmark med å få bruke traktorveien som får fra velteplassen og ned til amfiet til varetransport av materiell og utstyr og transport av bevegelseshemmede.

– Selve Høgget vil fortsatt være et arrangement som går fast i Brydalen en gang i året. Men vi tenker at alle som ser amfiet kunne tenke seg å leie det i forskjellige sammenhenge til stevner og liknende. Vårt arrangement vil være den andre helga i august. I 2017 vil det si 12. og 13. august, sier prosjektleder Elisabeth Jæger.

Det første arrangementet var en ubetinget suksess som satte Brydalen, Tynset og Nord-Østerdals-regionen på kartet.

Etter over 2.500 nedlagte dugnadstimer gjorde ungdomslaget en naturperle tilgjengelig for folk flest. En spektakulær utescene med tribuneplass til cirka 650 personer ble bygd, og tribunen er i solide trykkimpregnerte materialer.

Informasjonstavle

Jæger opplyser at de også har planer om å sette opp en informasjonstavle som beskriver landskapsdannelsen og gir generell informasjon om områdets flora og fauna.

– Siden folk valfarter for å oppleve det flotte området og se på amfiet vårt har det også blitt reist spørsmål om å leie amfiet til forskjellige arrangementer. Det snakkes om alt fra friluftsgudstjeneste og bryllup, til stevner og konserter, skriver hun i søknaden.

– Vi har reist et fantastisk amfi og vil gjerne gi andre muligheten til å benytte seg av det til sine arrangementer. Det vil gi tiltrengte inntekter til Brydalen Ungdomslag, og gi folk flotte opplevelser i en unik natur, heter det i søknaden.

Artikkeltags