Gå til sidens hovedinnhold

Fra mart'n til MGP

Artikkelen er over 6 år gammel

– De siste ukene har vært et eventyr, stråler Gro Anita Johansen i Contrazt. Bandet rekker akkurat å spille i Elverum mart'nshelga, før de skal være med i Melodi Grand Prix.

For første gang siden 2008 skal et danseband konkurrere i Melodi Grand Prix.

Før Ole Ivars inntok scenen med «Som i himmelen» hadde ingen andre danseband deltatt i musikkonkurransen.

– Nå er det på tide! Vi gleder oss skikkelig, sier vokalist Gro Anita Johansen, som lørdag 14. mars inntar Oslo Spektrum sammen med de andre musikerne i Hedmarksbandet Contrazt, Leif Dybendahl, gitar og vokal, Hans Olav Trøen, bass, Conny Nordvall, keyboard og Roar Sagerud, trommer.

LES OGSÅ: – Ekstra gøy i Norge

Bidraget heter «Heaven», og er første singel fra bandets nye album «Hælj», som slippes mandag 16. mars.

– Vi har fått masse gode tilbakemeldinger, både på sangen og på det faktum at vi skal være med, så dette gleder vi oss til. Her må man bare nyte hvert sekund, sier Gro Anita, som også gleder seg skikkelig til å opptre sammen med Flamingokvintetten fredag.

– Vi har møtt dem på festivaler flere ganger, men aldri spilt bare med dem, så det blir kjempeartig! Vi drar da også videre til Kristiansund med dem lørdag, sier hun.

LES OGSÅ: 

Contrazt, som er kjent for sin sprudlende musikk og store spilleglede, gjør 70 store jobber i året, og spiller med det mer ute enn de fleste andre norske artister. Men å bli akseptert fullt ut i Musikk-Norge er ikke alltid like lett.

– Vi blir mer tatt på alvor nå. Men det er nok fortsatt slik at når du spiller til dans, får du en merkelapp som ikke de som spiller rene konserter får. For eksempel sier alle «dansebandet Contrazt» når de skal presentere oss i forbindelse med MGP, mens ingen sier «popartisten Alexandra Joner», eller hekter en betegnelse på Bettan. Vi er kjempestolte av å representere dansebandsjangeren vi, og prøver aldri å dekke over det, men vi heter jo Contrazt og er et band som alle andre som er med.

– Hva er typisk Contrazt?

– Det vil jeg si er blandingen av spilleglede og musikken vår. Vi har vår egen identitet, som i stor grad preges av at vi har vår egen låtskriver, og som dermed gir oss vårt helt eget uttrykk, sier Gro Anita, som er klar for Grundsetmart'n.

– Ja, jeg driver og flytter til Elverum nå, så dette blir spilling på hjemmebane!

Kommentarer til denne saken