Kjetil fant Ana i Mexico og nå hjelper hun Hamar med å finne indre lykke

SAMMEN: Kjetil Grøsland fant kjærligheten med Ana Venegas. Nå er hun i Hamar på besøk i Kjetils hjemby.

SAMMEN: Kjetil Grøsland fant kjærligheten med Ana Venegas. Nå er hun i Hamar på besøk i Kjetils hjemby. Foto:

– Livet mitt har blitt mye bedre enn jeg kunne håpet, sier Ana Venegas. Hun traff Kjetil Grøsland fra Hamar på et meditasjonssenter i Mexico.

DEL

I 2016 skrev Hamar Dagblad om Kjetil Grøsland som sa opp den trygge jobben på Norsk Tipping for å dra til Mexico for å leve som stedsuavhengig frilanser innen digital markedsføring.

Drømmen ble realisert, og fire år etter er Kjetil Grøsland hjemme igjen, og han har med seg kjæresten Ana Venegas.

Ga slipp

Ana har selv en spennende historie å fortelle. Hun kommer opprinnelig fra Bogota i Columbia, men i seks år var Mexico hennes hjemsted.

Her jobbet hun innen turistnæringen før hun en dag fikk en dramatisk beskjed om at hun ikke fikk fornyet oppholds- og arbeidstillatelsen i landet.

Det ble starten på en livskrise.

– Jeg dro hjem til Bogota, men savnet etter stranden i Mexico ble for stort. Da fant jeg ut at jeg måtte gi slipp på det gamle livet mitt og bare følge drømmene, og akseptere at forandringer ville komme.

Ana returnerte til Mexico som turist og prøvde ut meditasjon og mindfulness.

HARMONI: Kjetil og Ana deler begge en interesse for meditasjon og mindfulness.

HARMONI: Kjetil og Ana deler begge en interesse for meditasjon og mindfulness.

Og det var under et opphold på et meditasjonssenter i villmarken utenfor Mexico City at hun og Kjetil traff hverandre.

– Vi var på et kurs der vi møttes den første dagen. Deretter skulle elevene gå ut i stillhet i flere dager, men vi hadde allerede begynt å tenke på hverandre, erindrer Kjetil.

Det ble de to, og de valgte å legge ut på flere reiser sammen.

Den siste reisen er hjem til Kjetils hjemby, Hamar. 15. desember kom Ana til Norge for første gang.

Foto:

– Jeg har brukt noen dager på å venne meg til kulden og lære meg hvordan man skal kle seg. I Bogota er det kaldt når det er ti varmegrader, sier Ana.

Og hun har allerede begynt å gi tilbake til omgivelsene.

I Hamar holder hun denne vinteren gratis ukentlige workshops innen selvutvikling. Der deler hun sine erfaringer og samtaler om ukens tema, før felles meditasjon og enkle individuelle øvelser for deltakerne.

– Jeg lærer folk å leve i nåtid og jeg lærer de å observere sine egne følelser, sin egen oppførsel og reaksjonsmønstre. Det er viktig å lære hvordan følelsene kan forandre livene våre og hva slags effekt vår egen oppførsel har på omgivelsene.

Vanskelig periode

Ana har selv ikke bare hatt det enkelt. Hun vokste opp som eldstedatter av tre jenter født av døve foreldre.

– Det var vanskelig for mine døve foreldre å støtte meg gjennom oppveksten. De visste ikke om at jeg ble mobbet fordi vi ikke hadde penger, og fordi jeg hadde utseendemessige trekk fra de innfødte. Dette skapte grobunn for en depresjon som jeg senere gjennomgikk. Jeg brukte alkohol som en virkelighetsflukt, jeg ga opp mine drømmer og retning i livet.

Gradvis tok hun tak i sitt eget liv for å skape forandring: Hun la ut på en reise gjennom mange land og kulturer, og fant sin filosofi:

– Vi kan finne igjen kjærligheten til oss selv og andre, og vi kan lære å relatere oss til andre på en kjærlig måte. Og vi kan navigere bedre gjennom situasjoner som oppstår. Min erfaring er at folk har mye kjærlighet i seg, men de er også fulle av frykt og lidelse. Ved å jobbe med oss selv kan forbedre vårt eget, og livene til de rundt oss.

Det er temaer hun tar opp i seansene hun nå holder i Hamar.

For Kjetil har livet også bydd på store forandringer. Reisene til Mexico og andre steder i verden, bruddet med A4-livet i Hamar, har gitt han rike opplevelser i tillegg til at han har fått sin Ana.

I mars skal han og Ana legge ut på nye reiser rundt i verden, sammen, mens han jobber som frilanser med digital markedsføring.

Ana vil videreutdanne seg innen mindfulness, alternativ healing praktikk og sjamanisme, samtidig som hun holder workshops på stedene de reiser til.

Så vender de tilbake til Hamar i sommer.

Artikkeltags