Svensk dirigent blir kunstnerisk leder for Ungdomssymfonikerne

NY LEDER i UNGDOMSSYMFONIKERNE: Johannes Gustavsson er engasjert som ny kunsterisk leder fra 1. februar 2017.

NY LEDER i UNGDOMSSYMFONIKERNE: Johannes Gustavsson er engasjert som ny kunsterisk leder fra 1. februar 2017. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Johannes Gustavsson skal ha det kunstneriske ansvaret for Ungdomssymfonikerne og for utviklingen av orkesteret.

DEL

Styret i Ungdomssymfonikerne engasjerte dirigenten Johannes Gustavsson (42) fra Arvika på åremål fra 1. februar 2017. Han tar over etter Ole Kristian Ruud. Før han var Karsten Andersen kunstnerisk leder. Åremålet er på tre år.

Gustavsson har vært sjefdirigent i Oulu symfoniorkester i Finland siden 2012, og sjefdirigent for Wermland Opera i Karlstad siden 2015. Regelmessig dirigerer han de store nordiske symfoniorkestrene, for eksempel Kungliga Filharmonikerne, Sveriges radios symfoniorkester, Gøteborgsymfonikerne, Turku filharmoniske orkester, Helsinki filharmoniske orkester, Kringkastingsorkesteret og Oslo filharmoniske orkester. Han gikk i lære blant annet hos Ruud, og har vunnet flere utmerkelser og priser.

– Det er en stor glede for Ungdomssymfonikerne å starte samarbeidet med Johannes Gustavsson. Vi ser fram til spennende og innholdsrike år med han som kunstnerisk leder, skriver Rolf Lennart Stensø, styreleder.

Ungdomssymfonikerne er Norges nasjonale ungdomsorkester, og består av de dyktigste musikkstudentene i Norge. Orkesteret spiller sju til ti konserter i året, og når rundt 8.000 publikummere. Siden oppstarten i Elverum i 1973, har de fleste norske profesjonelle musikere i inn- og utland hatt Ungdomssymfonikerne som en viktig del av sin musikkutdannelse.

Artikkeltags