Etter en ukes hektisk jobbing sammen med «Fem om dagen» som akkompagnører er cd-en snart klar for å sendes til Stockholm for mastering. Det handler om 14 låter i det Engebretsen selv kaller «en salig blanding."

– Vi håper at den skal være klar for salg til Røros-mart'n om en drøy måned. Det handler ikke bare om gammeldans, nei. Men det er også det sammen med låter i mange sjangere. Det er frisk musikk. Man kan gjerne kalle det torader-rag, Two row rag, sier Per Martin Engebretsen.

Han har spilt torader fra han var åtte år gammel. Nå er han 29, så i antall år med spill begynner han å bli en rutinert mann på toraderen. Han opptrer mye sammen med en annen toraderracer fra Våler, Magnus Rostille, samt sammen med bandet «Fem om dagen».

– Låtene er blitt til etter inspirasjon fra lokalmiljøet og det jeg opplever i det. Nå har vi jobbet intenst i en uke, og sju til åtte personer har vært involvert. Mange har vært veldig flinke til å stille opp, sier Per Martin Engebretsen, som har hatt nok et toraderfantom i Våler, Bjørnar Haugen, som mentor og inspirator opp gjennom årene.

Basement recording heter altså et meget godt utstyrt innspillingsstudio i Spulsåsen i Våler. Der styrer Vidar Karlsen, elv musiker. Han har utdannelse som musikkprodusent og akter å utvikle seg videre som det.

– Utfordringen er å trene opp hørselen til å kunne gjøre en best mulig jobb under innspillingene, sier Vidar Karlsen.